downdaten


downdaten 1.0

(neologisme, dating [sociaal contact])

daten of een relatie aangaan met iemand die een veel lagere opleiding heeft of een veel lagere functie; een downdate hebben; daten beneden iemands niveau

Semagram


Downdaten…

is daten; is een activiteit

 • [Handelende persoon] zou vooral worden gedaan door hoogopgeleide vrouwen
 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft daten of een relatie aangaan met iemand die een veel lagere opleiding heeft of een veel lagere functie

  Hoofdsemagram: daten


  Algemene voorbeelden


  Tegen de tijd dat zij 30 jaar op haar teller heeft staan, beginnen - oneerbiedig gezegd - haar eierstokken te rammelen en zal de hoogopgeleide vrouw noodgedwongen moeten gaan downdaten…….. Wordt ons land daardoor een luilekkerland voor jonge, hoogopgeleide mannen? Waar de heren met titels het voor het uitkiezen hebben met die overvloed aan gewillige en toegeeflijke dames?

  http://relatie.blog.nl/singles-dating/2012/01/28/hoogopgeleide-vrouwen-doen-noodgedwongen-aan-downdaten,

  Tegenwoordig leven wij in een samenleving waarin een advocate gerust date met een loodgieter. Het zogenaamde downdaten. Zoals hierboven al beschreven, wordt dit fenomeen met name populairder onder vrouwen. Dit komt met name door de machtspositie die zij tijdens hun werk innemen. Vrouwen met macht willen deze dominante rol ook aanhouden in hun liefdesrelatie. Mannen hebben echter een andere mening over het downdaten.

  http://relatieweg.nl/downdaten/

  Ik downdate nu ook :p (Ik begin dalijk aan het HBO terwijl hij een MBO-diploma niveau 3 heeft). Maar het maakt me geen flikker uit, we kunnen het goed met elkaar vinden, hebben dezelfde interesses en kunnen om elkaar lachen.

  http://forum.ellegirl.nl/archive/index.php/t-519203.html

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  • downdater

  Etymologie


  Aard herkomstleenwoord
  Vroegste datering2008
  Periode opkomst2008
  BrontaalEngels
  Vorm in brontaaldowndating