dresskini


dresskini 1.0

(textiel, kleding en uiterlijk; neologisme)

badkleding die een combinatie is van een bikini en een jurkje en de buik camoufleert, speciaal bedoeld voor wat zwaardere vrouwen; jurkachtige, verhullende badkleding

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dresskini…

is badkleding; is kleding

 • [Samenstelling] is een combinatie van een bikini en een jurkje
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] camoufleert de buik; is verhullende badkleding
 • [Gebruiker] is vooral bedoeld voor wat zwaardere vrouwen

  Algemene voorbeelden


  'Dresskini' voor vrouwen met maatje meer is hit in België. Een Vlaamse modeontwerpster uit Wuustwezel heeft een oplossing bedacht voor vrouwen met een maatje meer die hun buik willen camoufleren als ze naar het strand of het zwembad gaan. De 'dresskini' is een hit sinds Ann Smets het kledingstuk introduceerde. Gisteravond kwamen 75 nieuwsgierige dames op de presentatie van de dresskini in Brasschaat af, meldt HLN.be. De combinatie van een badpak en jurkje is een primeur in België. "Het is eigenlijk een badpak waarvan de stof aan de buik wat losser zit", aldus Smets. "Op die manier krijg je een camouflerend effect."

  BN/De Stem,

  Een dresskini bestaat uit een A-lijnige top met ingewerkte voorgevormde softcups, afgewerkt met een brede elastiek onder de cups. Deze zorgen voor een optimale ondersteuningsgarantie voor cupmaten C-D-E-F-(G). De dresskini is voorzien van een losse hoge comfortabele slip, deze is volledig gevoerd voor extra draagcomfort. Dresskini geeft je een gevoel van zelfvertrouwen. Dresskini African Style is een modieuze hoogwaardige kwaliteit stof, met rijkelijke bruine en beige tinten.

  http://www.beachstar.be/vrouw/dresskini-african-style

  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2015
  Bedenker Het woord is bedacht door de Vlaamse modeontwerpster Ann Smets.
  Bijzonderheden Het woord dresskini is een mixwoord uit Engels dress en bikini, maar het woord is niet geleend.