driftkoppigheid


driftkoppigheid 1.0

het driftkoppig zijn; het geneigd zijn snel driftig te worden; geestestoestand die snel tot drift leidt; heetgebakerdheid

Semagram (extra betekenisinformatie)


Driftkoppigheid…

is een eigenschap

  • [Toestand algemeen] is een geestesgesteldheid die snel tot drift leidt

    Algemene voorbeelden


    Aan zijn weerzin tegen al het kwade in de wereld hoeft niet getwijfeld te worden, maar laat hem doen wat de schrijver doen moet, wil hij functioneren: helder en duidelijk schrijven over wat en wie hij het beste kent: zijn verleden, zijn karakter, zijn driftkoppigheid, zijn eenzaamheid, zijn vermogen tot tederheid, zijn prachtige fantasieën.

    http://www.dbnl.org/tekst/_ons003198201_01/_ons003198201_01_0002.php,

    Uit monitoring bij de thuiszorg is gebleken dat 21% van de ouders bij 10 maanden problemen ervaart (slapen, aandacht vragen, huilen, eten/voeding e.a.). Daarnaast geeft 33% aan gedragsproblemen te hebben (driftkoppigheid, druk gedrag, slapen/eten/voeding).

    http://gemeente.leiden.nl/nc/bestuur/college-van-b-en-w/besluiten/actie/file/datum/24052005/bestand/999635/type/word/shash/18f4e349/,

    Dat deed mijn wenkbrauwen toch wel ver omhoog gaan, dat huisraad slopen. Ken geen mens die dat doet bij verlies en ook niemand die dat raar vindt. Behalve Francisco. Wat een gewelddadigheid en wat een driftkoppigheid, als een mens dat zou doen. Jakkie.

    http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/17767_roemloos_ten_onder/,