drumpodium


drumpodium 1.0

ten opzichte van het hoofdpodium verhoogd en kleiner podium waarop de drummer achter zijn drumstel zit tijdens een popconcert; verhoogd podium dat bestemd is voor de drum van een popband

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een drumpodium…

is een podium; is een zaak

  • [Afmeting] is kleiner dan het hoofdpodium, waarop de overige bandleden zich bevinden
  • [Functie] dient om het drumstel een aparte plaats te geven
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is verhoogd ten opzichte van het grote podium
  • [Gebruiker] wordt gebruikt door de drummer van een popband

Hoofdsemagram: podium


Algemene voorbeelden


In een rood Adidas-ensemble, als altijd getooid met zijn grote geiteharen muts stond Jamiroquai geanimeerd te zingen en het publiek op te hitsen. Hij danste op de vierkante meter ruimte die hem was toebedeeld, of sprong een niveau hoger naar het drumpodium.

NRC,

De band beschikt over een vrijstaande achtergrond (backdrop) van 20m² donkerpaars glitterdoek en een drumpodium.

http://home.wanadoo.nl/showband/techniek.htm

De groep Camden was vorig jaar heel even kwaad. Ze hadden een drumpodium gevraagd maar ze waren beiden in gebruik door Twarres.... Camden wilde niet optreden zonder drumpodium. Wat deden de organisatoren? 1. Ze deden een oproep in de tent en een lokale traiteur reed met zijn bestelwagen om een klein podium. Na 40 min kon Camden aan z'n set beginnen. 2. Op een nabijgelegen bouwwerf 'leenden' ze een twintigtal betonnen richels die ze in record-tempo op het podium droegen. In combinatie met een zware eiken tafel bezorgden ze Camden het meest soliede drumpodium ooit. 3. Een lokaal hamburgerkraam werd vliegensvlug omgebouwd tot stelling voor een drumpodium. De drummer Michael Shack verklaarde nadien grijnzend dat het de eerste keer was dat hij op een hamburgerkraam had gespeeld. 4. De moeder van één van de organisatoren bleek bereid haar grote keukentafel even af te staan als vervanging voor het drumpodium.

http://www.crammerock.be/forum/viewtopic.php?p=1546=b7a7c14a67a9a033b131bf628f31d0fd,