dumpsupermarkt


dumpsupermarkt 1.0

((vooral) in Nederland,neologisme,supermarkten [onderneming en bedrijf])

supermarkt die restpartijen opkoopt en die tegen zeer lage prijzen te koop aanbiedt en die niet altijd een volledig assortiment heeft

Semagram


Een dumpsupermarkt…

is een supermarkt; is een winkel; is een bedrijf

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft niet altijd een volledig assortiment
 • [Activiteit of handeling] koopt restpartijen in en biedt die tegen zeer lage prijzen te koop aan

  Algemene voorbeelden


  C1000-ondernemer Wolters Vaartjes uit Wageningen opent onder de naam 'Gekke Gerrit' in Amsterdam de eerste vestiging van wat een keten van dumpsupermarkten moet worden [...]. Gekke Gerrit positioneert zich qua prijs aan de onderkant van de markt. Het assortiment wisselt en bestaat vooral uit partijhandel. De focus ligt op A-merken, die liefst voor de helft van de reguliere prijs worden aangeboden.

  http://www.distrifood.nl/Formules/Algemeen/2014/7/Gekke-Gerrit-mikt-op-dertig-vestigingen-1552827W/,

  Dumpsupermarkten rukken op. Het aantal winkelketens dat restpartijen levensmiddelen verkoopt, neemt een grote vlucht in Nederland. Vooral in diepvriesproducten zoals Mega Food Stunter en Frosty Diepvriesvoordeel. Supermarkten krijgen te maken met nieuwe spelers aan de onderkant van de markt. In Harderwijk opende woensdag de zevende vestiging van Mega Food Stunter, dat restpartijen diepvriesproducten verkoopt. Eerder deze maand opende de nieuwe dumpketen al vestigingen in Deventer en Harderwijk.

  http://www.distrifood.nl/Formules/Algemeen/2013/11/Dumpsupermarkten-rukken-op-1414709W/,

  Mijn leven stortte in elkaar toen er geen cola vanilla meer verkocht werd. Toen ging ik de grens over (5 km verderop) eens naar zo'n paupergrote dumpsupermarkt en daar staan gewoon kratten met Cola Vanilla.

  http://forum.fok.nl/topic/1509504,

  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2010