eclatant


eclatant 1.0

overweldigend door zijn omvang

Algemene voorbeelden


Op weekdagen is dat succes nog eclatanter, want van maandag tot vrijdag haalde Ketnet de voorbije twee weken een marktaandeel van 57.1% Dat komt onder meer door de uitstekende score van Spring en, meer algemeen, van het hele blok tussen 18 en 19 uur, met Level X, Spring en W817.

http://www.vrt.be/vrt_master/nederlands/documentatie/doc_pers_tv_17122002/,

Aardig om te lezen is de interne strijd binnen de Leefbaren na de eclatant gewonnen verkiezingen van 8 november 2000.

http://www.allesoverutrecht.nl/nieuwsutrecht/2008/december/Pikante_details_in_boek_over_Leefbaar_Utrecht_(2008-12-10).php

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een eclatant succes
  • een eclatant verkiezingsresultaat
  • een eclatant winstcijfer
  • een eclatante overwinning
  • een eclatante triomf
  • een eclatante zege

Craeyenborg 1 werd het slachtoffer van de dadendrang van FC MEO. Hierdoor werd op imponerende wijze de halve finale bereikt waarin de mannen van trainer/coach Ab Wever het moesten opnemen tegen Zaandijk. Met oogstrelende combinaties werd deze ploeg bij vlagen gedold. Het resultaat mocht er zijn, een eclatante 4-0 overwinning en dus een finaleplaats.

Meppeler Courant,

Het begon vorig jaar in Oostende toen de Nederlandse firma Hoeks rond de kiosk op het Wapenplein een ijspiste bevroor. Met eclatant succes, want 15.000 bezoekers trokken ijzers onder hun schoenen, dronken er een glühwein, aten een warme appelflap en luisterden naar kerstmuziek.

De Standaard,

eclatant 2.0

met een stralende, oogverblindende schoonheid; stralend mooi

Algemene voorbeelden


Opvallend aan Gérardmer is verder dat meer dan de helft van de bevolking er vrouw is. Enkelen zelfs op eclatante wijze; daarnet zag ik een brunette met een spannend wit broekpak in een rode Renault 6 stappen.

Veertig. Drie verhalen, Kees van Kooten,

Ze bedankte dirigent Valery Gergjev en recitant Oleg Viktorovitsj Popkov voor de eclatante uitvoering van haar Derde symfonie 'Jezus Messias, redt ons'.

NRC,

eclatant 3.0

heftig; heel erg

Algemene voorbeelden


Seksueel nog eclatanter werd ze belaagd door Johnny "Tarzan" Weismuller die het iedere show op haar had voorzien. Dat betekende drie keer per dag, in de weekenden vier keer per dag, een hitsige man achter zich aan die waar hij ook maar kon zich van zijn zwembroek ontdeed om Esther te laten genieten van zijn erecte lid.

http://www.gaynews.nl/article.php?sid=290,

Er zijn dingen waar ook ik als minister van cultuur best fier over ben, maar er zijn ook dingen die mij zorgen baren. Eclatante woede past niet bij mijn aard, er is soms reële woede maar vooral een diepe bezorgdheid over hoe het met een aantal dingen verder moet. Dat geef ik graag toe.

http://www.vti.be/,

eclatant 4.0

opvallend; opzienbarend

Algemene voorbeelden


Het lijkt er soms op dat wij, mediators, ons eerder concentreren op randvoorwaarden [...], dan op het beschikbaar en verteerbaar maken van mediation als laagdrempelige methode voor conflictmanagement ("marketing"). Ook de discussie over het verschoningsrecht is, m.i. een eclatant voorbeeld van een discussie die te prematuur wordt gevoerd.

http://www.medem.nl/index1.html