eenmotorig


eenmotorig 1.0

aangedreven door een enkele motor; uitgerust met of voorzien van één motor
Vaak gezegd van transportmiddelen, inzonderheid van vliegtuigen.

Algemene voorbeelden


De 52-jarige piloot merkte dat zijn eenmotorige Cessna oliedruk verloor en keerde terug naar de luchthaven van Venice in Florida.

De Standaard,

De BR V160 leidde over een periode van 15 jaar en meerdere varianten tot de ontwikkeling en de bouw van de serielocomotief, de BR 218. Op het moment dat de loc in 1971 werd afgeleverd, representeerde deze het modernste ontwerp van een éénmotorige grote dieselloc voor zware reiziger- en goederentreinen.

http://www.stevenvolp.nl/index.php?itemid=825,

Op een gegeven moment dachten we eindelijk dé boot te hebben gevonden die zelfs binnen ons budget viel. Er stonden alleen wel twee motoren met een vermogen van 180 pk in en los van het feit dat wij geen snelle motorboot wilden, verbruikten die motoren per stuk 8 tot 14 liter diesel per uur! Na kort onderzoek naar de mogelijkheid er een éénmotorige boot van te maken, is ook dat avontuur gestopt.

http://www.motorboot.com/page/klussen-aan-boord/klussen?mod%5BWebArticleModule%5D%5Baid%5D=634,

Deze eenmotorige stofzuigers kunnen worden gebruikt om stof te zuigen op de bouw of in een ruimte waar een verbouwing heeft plaats gevonden.

http://www.lemerij.nl/producten/schoonmaak-gereedschap-machines/zuigers/,

Airhockey spel voor recreatief gebruik. De airhockey tafel is geschikt voor groot en klein. De tafel is voorzien van twee scoretellers en is éénmotorig.

http://vetgoedkoop.nl/index.php?c=SportenSpel

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • eenmotorig toestel
  • eenmotorig vliegtuig
  • eenmotorige machine

De passagiers hadden allemaal het gevoel dat ze zich in een oud eenmotorig toestel bevonden dat met veel moeite opsteeg.

Je moet niet denken dat ik altijd bij je blijf, Hans Münstermann,

Dezelfde vliegtuigconstructeur bouwde in 1930 voor Lufthansa een eenmotorige machine, de Ju52, goed herkenbaar aan de gegolfde aluminiumplaten. Het jaar daarna werd hiervan een driemotorige versie gebouwd.

De Standaard,

Het praktische vliegprogramma omvat in totaal ongeveer 250 vlieguren op éénmotorige vliegtuigen. In ons vervolg programma vliegt u ook op meermotorige vliegtuigen.

http://www.seppe.nl/