eerlijkheidshalve


eerlijkheidshalve 1.0

met het oog op de eerlijkheid; omwille, ter wille van de eerlijkheid; vanwege de eerlijkheid; uit eerlijkheid; om niet oneerlijk te zijn; om eerlijk te zijn

Algemene voorbeelden


De vergelijking laat zien dat onze voorstellen op vrijwel alle terreinen beter uitpakken dan het milieubeleid van de regering. Of we het nu hebben over uitstoot van broeikasgassen, energiebesparing of bescherming en uitbreiding van de natuurgebieden. Dat geldt eerlijkheidshalve ook voor de plannen van GroenLinks en D66. Ook die zijn een stuk groener dan de paarse werkelijkheid!

http://www.sp.nl/nieuws/tribune/200204/ewlvragen.stm,

En als die stoet dan voorbij is heeft het publiek het na anderhalf uur staan wel gezien. Meer valt er ook niet te zien. En meer had het publiek eerlijkheidshalve ook niet verwacht.

Meppeler Courant,

En toch zegt de kunstenaar zelf met klem: 'De mensen die ik schilder zijn overal om ons heen'. Het zijn dus geen psychiatrische patiënten, verschoppelingen of gedrochten, het is mijn seniele baadster niet - wij zijn het, ongenadig in de verf gezet door een schilder die eerlijkheidshalve bij zich zelf is begonnen. Al zijn portretten zijn zelfportretten, al zijn zelfportretten zijn portretten van ons.

http://www.funadventure.com/members/rustin/rustinold/l_bd_1.htm

Mijn herwonnen energie en levenslust raakte ik wel kwijt in bed. Eerlijkheidshalve ging ik die daar ook halen. Een gezonde fifty-fiftydeal van geven en nemen. We hadden er allebei profijt van, ja toch!

In liefdes naam, Greta Seghers,

Ik twijfel geen moment aan de fidele gevoelens van Frank. En daarbij weet ik uit ervaring dat hij, zelf een fervent liefhebber van vrouwen, zich absoluut niet interesseert voor avonturen van anderen. Dus Lembeeck zou gehuicheld hebben? Daarvan ben ik zo goed als zeker, maar eerlijkheidshalve mag ik dat niet als vaststaand aanvaarden.

Liliane, of De spiegelingen van leugen en liefde, Clem Schouwenaars,

Combinatiemogelijkheden


met werkwoord


  • eerlijkheidshalve moeten aanstippen (dat)
  • eerlijkheidshalve dient aangestipt te worden (dat)

Met honderden zitten ze op het internet en eerlijkheidshalve moeten we aanstippen dat de verkooptechniek niet veel verschilt van die op de porno-sites: een klein voorsmaakje met een mooi prentje, maar wie meer wil zien moet zijn credit card bovenhalen.

De Standaard,

Eerlijkheidshalve dient aangestipt te worden dat het leiden in goede banen ons enigszins verontrust, door het besluit van overheidswege om de stoet, die inmiddels tot de traditie behoort, van de al even traditionele wegen af te leiden naar een minder geschikte stadswijk waardoor de geordende en groots opgezette start van de stoet als in een flessenhals wordt samengedrukt.

http://www.gentsefeesten.be/geschiedenis/aindex.htm,

  • iets eerlijkheidshalve antwoorden

De Wingates vragen Juan of de tv in Mexico goed is en hij moet eerlijkheidshalve antwoorden nee, onze tv is vervelend, ordinair, er is geen vrijheid, en een goede schrijver, die veel wordt gelezen door jongeren, Carlos Monsivais, noemt de tv 'de idiote doos'.

De grens van glas, Carlos Fuentes,

  • eerlijkheidshalve iets bedenken bij iets
  • eerlijkheidshalve dient voor ogen gehouden te worden (dat)

'Als er destijds fl. 22.800,- meer beschikbaar was geweest, hadden we nu nog een prachtig en bovendien toeristisch zeer aantrekkelijk historisch gebied gehad. Eerlijkheidshalve moeten we hierbij bedenken dat zo'n bedrag ons nu belachelijk laag voorkomt, maar in die tijd een fors kapitaal vertegenwoordigde.'

Meppeler Courant,

Eerlijkheidshalve dient voor ogen gehouden te worden dat telematicatoepassingen geen wondermiddelen zijn en slechts in combinatie met een coherent vervoerbeleid kunnen leiden tot concrete oplossingen voor transportgerelateerde problemen.

http://users.pandora.be/filip.merckx/Hoofdstuk%2010.htm

  • eerlijkheidshalve moeten bekennen (dat)
  • eerlijkheidshalve zichzelf bekennen (dat)

Hoewel sommige lezers blijkbaar perfect het onderscheid weten te maken tussen de boodschap en de verpakking, moeten we eerlijkheidshalve bekennen dat de manier waarop de auteur zijn personages stuurt, bij ons weinig sympathie opwekt voor dat allegaartje oppervlakkige karakters.

De Standaard,

Hij signaleerde gezag maar eerlijkheidshalve moest hij zichzelf bekennen dat ook hij maar povere resultaten boekte. Zijn speeches onder het avondeten lieten weinig anders na dan zo nu en dan een vlammendrode plek op deze of genes gezichtje.

Heeresma helemaal, Heere Heeresma,

  • eerlijkheidshalve (bij iets) erkennen (dat)

En inderdaad, je kon beter op de houten kleppers lopen of in stukken autoband, want al bood dit soort voetbedekking nauwelijks beschutting in dit barre jaargetij, je kwam er tenminste op vooruit, iets dat voor mij alleen nog maar met de grootste inspanning was weggelegd. Eerlijkheidshalve dient hierbij erkend dat Ansje zich nimmer laatdunkend over mijn laarsjes heeft uitgelaten. Niet in woord en niet in gebaar, wat mijn gevoelens voor haar alleen maar verdiepte.

Heeresma helemaal, Heere Heeresma,

  • eerlijkheidshalve dienen op te merken (dat)
  • eerlijkheidshalve (wel) moeten opmerken (dat)
  • eerlijkheidshalve moet worden opgemerkt (dat)

De meest begeerde prijs is de Ereprijs Toontje Verstuyft, genoemd naar de eerste bloemenventer op de Kouter. Eerlijkheidshalve dienen we op te merken dat het eerste optreden van Toontje Verstuyft zich op de Vogelmarkt situeert. Pas de daaropvolgende zondag verlegt hij zijn actieterrein naar de Kouter.

http://www.gentsefeesten.be/geschiedenis/aindex.htm,

Ik moet eerlijkheidshalve in de richting van collega Van Bommel wel opmerken dat ik zijn tegendraads geluid anders taxeer dan het opereren van D66-kamerlid Lambrechts.

http://www.arieslob.nl/index.php?Hoofd=/nieuws.php=6=7,

Eerlijkheidshalve moet opgemerkt worden dat Musil de brief van de Neue Rundschau slechts namens de redactie ondertekend had, niet zelf bedacht, schijnt het.

Klaas kwam niet, W.F. Hermans,

  • eerlijkheidshalve iets moeten toegeven
  • eerlijkheidshalve moet toegegeven worden (dat)

Eerlijkheidshalve moet toegegeven worden dat de hoofdredacteurs hun style editors ook loslaten op de mannelijke politici.

De Standaard,

Eerlijkheidshalve moeten we echter ook toegeven dat de beleidsruimte op de Vlaamse begroting krap is.

De Standaard,

Bijgevolg wordt de interdisciplinaire discussie die ik in dit artikel probeerde te verdedigen, bijna op voorhand onmogelijk gemaakt door de structuur van onze universiteit. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat er het een en het ander beweegt om daar iets aan te doen.

http://www.kuleuven.ac.be/up/jona/jona9798-3/wetenschapsoorlog.html

"Ik heb veel humanitaire organisaties aan het werk gezien en ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat AZG meestal heel goed scoort,"zegt hij.

De Standaard,

De Vlacc was een vaderloos project. Het is een strategische fout dat er nooit een bemand Vlacc-bureau opgericht werd, bevolkt door personeel dat met hart en ziel voor 'zijn' Vlacc streed. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat bovenstaand beeld overtrokken is. Immers, de Vlacc verscheen op een nieuwe drager (cd-rom) (voorjaar 1989), excerpten van Nederlandstalige tijdschriftartikels werden en worden nog steeds ingevoerd (iets wat de Nederlandse bibliotheken helaas hebben opgegeven), het aanbod van de speciale openbare bibliotheken voor gezichtsgehandicapten werd mee ontsloten, en de Vlacc werd mee opgenomen in het BIBNET-project zodat hij voor eenieder de klok rond gratis toegankelijk is.

http://www.vvbad.be/backend/img/420-standpuntvlacc.pdf,

  • eerlijkheidshalve iets (moeten) toevoegen (aan iets)

Deugdelijk bestuur wordt dan weer te veel verengd tot het opnemen van 'onafhankelijke' bestuurders in de raad van bestuur. Talrijke voorbeelden illustreren dat zij misschien een noodzakelijke voorwaarde, maar geen garantie zijn voor deugdelijker bestuur. We moeten eerlijkheidshalve toevoegen dat externe bestuurders niet steeds hun rol optimaal kunnen vervullen, omdat de informatiestroom naar hen vooraf kan worden gefilterd.

http://www.khk.be/ondernemersforum/pdf/ondernemend-bestuur-jl.pdf

Voor Wallonië is een opsplitsing van de SZ onbespreekbaar. Dit ruikt inderdaad zeer sterk naar profitariaat. Eerlijkheidshalve moet eraan worden toegevoegd dat de vakbonden, en alles wat dit vertegenwoordigt, evenmin te vinden zijn voor die regionalisering.

De Standaard,

Wat valt er verder nog te vertellen? Ik verlies wel eens een gsm, heb nooit geld, loop vaak gekleed in een dood schaap, ben vrijgezel, en één keer, ha, wat een mooie tijd, heb ik mijn kop in een pot saus gestoken. Eerlijkheidshalve voeg ik eraan toe dat ik toen wat gedronken had.

http://users.skynet.be/antias/tom/doc/hysteria_nr1.pdf,

Het Stedelijk Museum, een instelling die het werk van Bauer en zijn tijdgenoten bitter weinig gelegenheid geeft om aan het depot te ontsnappen. Eerlijkheidshalve moet daaraan worden toegevoegd dat Bauer in zijn schilderijen zelden het niveau van zijn etsen haalde.

NRC,

  • eerlijkheidshalve iets vermelden bij iets
  • eerlijkheidshalve dient te worden vermeld (dat)
  • eerlijkheidshalve dient vermeld te worden (dat)

Peking verspreidde vorige week een foto van Deng die moest bewijzen dat hij gezond is. Eerlijkheidshalve werd er echter bij vermeld dat de foto was genomen op 1 oktober.

NRC,

Ik bood aan om achterin te gaan zitten, maar vermeldde er eerlijkheidshalve wel bij dat ik dan waarschijnlijk zou gaan kotsen.

Lachen; Marlene Dietrich; Plattegrond van de oppervlakte, Dave Goldstein,

Afhankelijk van de bron is tussen de 15% en de 50% van de huidige behoeften vervulbaar door "schone" energie. De bronnen die over 50% spreken, vermelden daar eerlijkheidshalve wel bij dat in dat geval zo ongeveer iedere beschikbare plaats vol windmolens zou moeten worden gebouwd.

http://www.belgischeunie.be/nederlands/indexnl.htm

Eerlijkheidshalve dient te worden vermeld dat op hun beurt nationale onderzoeksinstanties klagen dat ze hemel en aarde moeten bewegen om toegang te krijgen tot Europese documenten.

De Standaard,

Eerlijkheidshalve dient vermeld te worden dat we voor de statuten leentjebuur hebben gespeeld bij de Stichting Vrouwen Netwerk Nederland, die ons direct wilde inlijven als deelnetwerk.

http://www.defensievrouwennetwerk.nl/Nieuwbrieven/Nieuwsbrief%202-2002/Nieuwsbrief22002.htm,

  • eerlijkheidshalve iets vertellen bij iets

Hij sloeg als zevende omdat zijn coach hem nog nooit had zien spelen. Hij nam de eerste bal die hij kreeg voor een makkelijke homerun en vier punten. 'Maar dat is in Groningen niet zo heel erg moeilijk, daar staat het hek op 75 meter of zoiets,' had hij er eerlijkheidshalve bij verteld.

Murfreesboro blues, Mart Smeets,

  • eerlijkheidshalve iets (moeten) vragen (aan iemand, aan personen)

Leterme vroeg mij om extra informatie, die ik hem ook gegeven heb. Op dat moment was het dossier voor mij publiek beschikbaar. Eerlijkheidshalve heb ik ook Rik van Cauwelaert gevraagd of hij vooraf contact had opgenomen met Leterme.

http://home.planetinternet.be/~ld907264/verhofstadt/verhofstadt_deel_4.htm,

Kan Kevin Reynolds akteurs regisseren? "Neen. Maar zo slecht is hij ook weer niet. Maar dat zouden jullie, eerlijkheidshalve, aan andere akteurs moeten vragen. Soms steunt hij hen, maar hij brengt hen heel dikwijls in verwarring."

De Standaard,

  • iets eerlijkheidshalve (wel) zeggen
  • eerlijkheidshalve moeten zeggen (dat)
  • eerlijkheidshalve moet gezegd worden (dat)
  • eerlijkheidshalve dient gezegd (dat)
  • ergens iets eerlijkheidshalve bij zeggen
  • iets eerlijkheidshalve erbij zeggen

"Ik moet nu eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik nooit gelukkig ben geweest. Ongelukkig ben ik echter ook nooit geweest", schrijft Lorenzo da Ponte, drugstore-houder in 1807 in New York.

NRC,

Wanneer Mia maar niet kan zwijgen over Dylan die in aantocht is, zegt Woody eerlijkheidshalve: "Luister, die baby interesseert me niet. Het enige wat mij interesseert, is mijn werk."

De Standaard,

"Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat Nederland ondanks de problemen belangrijke financiële toezeggingen heeft gedaan, zoals voor water- en elektriciteitsvoorziening en bovendien opnieuw betalingsbalanssteun."

NRC,

Hoe zou u uw eigen positie omschrijven? Ik leun eerder aan bij het Europese strukturalisme. Maar ik moet dan eerlijkheidshalve wel zeggen: ik verander hier van register. Ik geef dan een antwoord op een filozofische vraag.

De Standaard,

Een maand later kwam het Journal of General Internal Medicine tot de conclusie dat één vrouw op drie niet correct werd aangepakt na een abnormale mammografie. Vooral bij jonge vrouwen zonder klachten schoten de artsen tekort. Van de 2004 patiënten uit deze artikelen samen werden er 772 niet optimaal behandeld. Dat komt ongeveer neer op de veertig procent van Van Belle. Waarbij eerlijkheidshalve gezegd moet worden dat statistici buikpijn krijgen van het zomaar optellen van verschillende onderzoeken.

De Standaard,

Eerlijkheidshalve dient gezegd dat het begrip 'productiviteits paradox' enigszins misleidend is.

http://www.kbr.be/~capas/Rapports/SocieteInformation/NGT.htm,

"Zolang België bestaat, zie ik niet in hoe we op een billijke wijze het stelsel van de vervangingsinkomens - pensioenen, werkloosheid en ziekteverzekering - kunnen splitsen. Want dan moet er eerlijkheidshalve bij worden gezegd: we willen separatisme."

De Standaard,

Pasta met een kleurtje Je kan er niet naast kijken. In elke supermarkt of specialiteitenwinkel vind je pasta in de meest bizarre vormen en kleuren. Eerlijkheidshalve moeten we erbij zeggen dat heel wat soorten speciaal voor het buitenland geproduceerd worden en in Italië zelf niet gekocht worden.

http://basisrecepten.skynetblogs.be/?date=20040430=1=months,