eetlustig


eetlustig 1.0

vol eetlust; met eetlust; eetlust hebbend; geneigd tot eten; graag etend

Algemene voorbeelden


Ik wil de nieuwe naam Aetkamer vanne hei en de kwaliteit verbinden met één ster. Waarom? Van truckersrestaurant naar een sfeervol restaurant voor een breder eetlustig publiek is prima gelukt.

http://www.eet.nu/horn/aetkamer-vanne-hei/recensies,

Mijn grootva is van Dinant en mijn grootmoeder woont in de Veldstraat, in het volle centrum van Gent. Als halve Vlaming, halve Waal, bovenal Belg en dus eetlustig, ben ik even verlekkerd op de koeken van Dinant, als op die goede vlaaien van Gent.

http://www.ilsedemeulemeester.be/nl/media/les_flamands.php

De presentatoren bezoeken een tuin of landgoed, leggen uit wat groeit en bloeit en aan het eind mag de man huppelend naar mensen toe om advies te geven over het ontwerpprobleem waarmee ze zitten. Paddestoelen heb ik ze nog niet zien behandelen. Voor een eetlustig volk als de Fransen is dat misschien meer iets voor een kookprogramma.

http://www.deleunstoel.nl/archief_aflevering.php?aflevering_id=96&artikel_id=1403,

Maïs, blikwortels en erwten zijn allemaal wel goed vullend enzo, maar hou er rekening mee dat ze relatief suikerrijk zijn. Wat op zich niet erg is voor je lijn [...]), maar wat - als je er gevoelig voor bent - kan maken dat je snel weer honger krijgt. Nou heb ik de indruk dat je niet zo eetlustig bent, dus dat het voor jou geen kwaad kan, maar dan weet je het even.

http://forum.fok.nl/topic/1472920/4/25,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding