eetpiraat


eetpiraat 1.0

iemand die in een horecazaak uit eten gaat zonder te kunnen of willen betalen; restaurantklant die bestelt zonder betalen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een eetpiraat…

is een persoon

 • [Activiteit of handeling] bestelt een maaltijd zonder te kunnen of willen betalen

  Algemene voorbeelden


  Eetpiraat aangehouden. In een restaurant aan de Vismarkt is gisteravond een 32-jarige Groninger aangehouden wegens eetpiraterij. Een metgezel van de man, die ook niet afrekende, verdween toen de politie werd gebeld.

  Nieuwsblad van het Noorden,

  Een 57-jarige Hagenaar liet het deze week breed hangen in een rustiek theehuis in Bunnik. Toen zijn maag gevuld was, bleken zijn zakken leeg. De rekening van circa 1.250 frank bleef openstaan en de politie kwam de eetpiraat halen. Daarmee had hij meteen een slaapplaats geregeld. Op het bureau bleek dat de man nog 199 gevallen van flessentrekkerij op zijn naam had staan.

  De Standaard,

  Horeca: politie veel te laks tegen eetpiraten. Horeca Nederland luidt de noodklok over de toename van het aantal eetpiraten en lastige klanten.

  Rotterdams Dagblad,

  De Groningse horeca wordt de laatste weken door verscheidene eetpiraten geteisterd. De politie kan weinig doen aangezien het niet betalen van een restaurantrekening geldt als een licht vergrijp.

  Meppeler Courant,

  Dat er behalve eetpiraten ook drinkpiraten zijn heeft een caféhouder aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen aan den lijve ondervonden. Een 29-jarige man uit Coevorden bestelde in totaal vier Amaretto's. Toen de Drent de laatste achterover had geslagen, bleek dat hij geen stuiver bij zich had. De drinkpiraat werd meegenomen naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal.

  De Telegraaf,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding