eiwitproduct


eiwitproduct 1.0

product dat veel eiwit bevat

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een eiwitproduct…

is een product

  • [Materiaal] bevat veel eiwit
  • [Voorbeeld of specimen] is bv. vlees

    Hoofdsemagram: product


    Algemene voorbeelden


    Ook wordt gekeken wat de meest relevante aspecten van vleesverdringende produkten zijn. Dit wordt bekeken voor verschillende typen consumenten, omdat verwacht wordt dat de houding van consumenten die weinig of geen vlees eten - en dus vaak andere eiwitprodukten gebruiken - ten opzichte van bestaande of nieuwe protein foods zal verschillen van de houding van overtuigde vleeseters ten opzichte van dit soort produkten.

    http://www.dto-kov.nl/download/Dto-vn08.pdf,

    Technologische mogelijkheden alleen zijn echter niet voldoende om tot daadwerkelijk succesvolle verdringing van vlees door andere eiwitprodukten te komen.

    http://www.dto-kov.nl/download/Dto-vn08.pdf,

    Welke betekenissen worden aan produktaspecten toegekend en wat is de relatie tussen produktattributen, consequenties en eindwaarden? Met andere woorden: aan welke behoeften voldoen eiwitprodukten, met name vlees?

    http://www.dto-kov.nl/download/Dto-vn08.pdf,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een alternatief eiwitproduct
    • een dierlijk eiwitproduct
    • een milieuvriendelijk eiwitproduct
    • een niet-dierlijk eiwitproduct
    • een nieuw eiwitproduct
    • een soortgelijk eiwitproduct
    • een specifiek eiwitproduct
    • een variant eiwitproduct

    Door het weglaten van verschillende combinaties van exonen kan de cel van één gen een reeks variante eiwitproducten maken.

    http://www.c3.nl/evv/c3-evbiotechnologie.pdf,

    In het onderzoek zal duidelijk worden wanneer en waarom consumenten geneigd zijn (juist geen) vlees(produkten) te eten en onder welke omstandigheden zij alternatieve eiwitprodukten eten.

    http://www.dto-kov.nl/download/Dto-vn08.pdf,

    De stelling dat wanneer je het zonder dierlijke eiwitproducten wenst te doen, je er vooral op moet letten dat je dan wel voldoende alternatieven (eiwitten van plantaardige oorsprong) dient te eten, blijkt inmiddels al jaren geleden te zijn achterhaald, omdat de voeding in ons land al bijzonder rijk is aan dergelijke bouwstoffen.

    http://www.hollandsepot.dordt.nl/artikelen/artikelen.htm

    De doelstelling van het IP-NPF is een schets te geven van milieuvriendelijke eiwitprodukten (novel protein foods) welke een belangrijke rol in de toekomstige eiwitvoorziening zouden kunnen spelen en in staat zijn vlees te verdringen om op deze wijze de milieubelasting significant te reduceren.

    http://www.dto-kov.nl/download/Dto-vn08.pdf,

    Er zijn twee aspecten die meteen op consequentie niveau genoemd zijn. De eerste is dierenleed. Hieraan wordt ook gerefereerd tijdens de beoordeling van de voorbeeld produkten, met name bij het produkt scharreleieren. Maar ook bij de redenen om (soms) geen vlees te eten of om een niet-dierlijk eiwitprodukt te eten speelt dit aspect een rol.

    http://www.dto-kov.nl/download/Dto-vn08.pdf,

    Technologisch gezien lijkt het goed mogelijk om nieuwe eiwitprodukten te maken die bij de produktie het milieu aanzienlijk minder belasten dan vlees.

    http://www.dto-kov.nl/download/Dto-vn08.pdf,

    De genen, stukjes DNA die ieder de erfelijke informatie bevatten voor één specifiek eiwitprodukt, vormen de recepten voor de eiwitten van de cel.

    http://www.kennislink.nl/web/show?id=88927=content=70344=88924,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • vlees en andere eiwitproducten
    • melk en eiwitproducten

    Voor het succes van NPF's is het zinvol om het brede scala van de gebruikspatronen van vlees en andere eiwitprodukten te inventariseren.

    http://www.dto-kov.nl/download/Dto-vn08.pdf,

    Het PDV zet zich in om de kwaliteit van het diervoeder verder te optimaliseren en daarmee voor de consument de kwaliteit en gezondheid van vlees, vleesproducten, melk en eiwitproducten te garanderen.

    http://www.veevleesei.nl/