energienotaloos huis


energienotaloos huis 1.0

huis dat geheel energieneutraal gebouwd is, zodat er geen energiekosten hoeven te worden betaald

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een energienotaloos huis…

is een huis

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een huis waarvoor geen energiekosten hoeven te worden betaald; is een huis zonder energielasten; is een energieneutraal gebouwd huis

  Hoofdsemagram: huis


  Algemene voorbeelden


  De energienotaloze huizen die steeds vaker opduiken zijn niet allemaal werkelijk energienotaloos. Op dit moment blijft energienotaloos slechts bij het niet versturen van de rekening, maar deze kosten wel doorbelasten. Een werkelijk energienotaloos huis, ofwel autarkisch huis, vraagt namelijk een huis dat zelf energie opwekt; meer energie dan alleen nodig is om te kunnen verwarmen en het licht te kunnen laten branden. Dat vraagt nog zoveel investeringen dat dit op dit moment lastig betaalbaar te maken is. De toekomst biedt wel mogelijkheden.

  http://www.overruimte.nl/2013/wat-is-wonen-waard/,

  WeBuildHomes maakt vanaf vandaag energienotaloze huizen in Nederland beschikbaar. Bij elk WeBuildHomes huis staat duurzaamheid centraal. WeBuildHomes heeft reeds de NiaNesto prijs voor energienotaloos wonen gewonnen. Met WeBuildHomes wordt een uniek huis door een architect ontworpen gebouwd voor de prijs van een doodgewoon rijtjeshuis én dit altijd met een duurzaam karakter.

  http://www.webuildhomes.nl/news/webuildhomes-maakt-vanaf-vandaag-energienota-loze-huizen-in-nederland-beschikbaar/,

  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2013