enkelbandkwetsuur


enkelbandkwetsuur 1.0

((vooral) in België)

kwetsuur aan de enkelbanden; enkelbandblessure

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een enkelbandkwetsuur…

is een kwetsuur

      Hoofdsemagram: enkelbandblessure


      Algemene voorbeelden


      De lappenmand: Harm Luyten zal dit seizoen niet meer in actie komen; Arne Nilis is in revalidatie; Tom Weerts herstelt van een enkelbandkwetsuur; Glenn Lowet herstelt van een gebroken teen; Jan Weerts herstelt van een lichte verrekking.

      http://www.sportinghasselt.be/component/content/article/35-nieuws/369-selectie-ks-hasselt-ksv-temse-zaterdag-21042012-20u00,

      Sterspeler Frank Ribéry raakte in de 64ste minuut geblesseerd aan zijn enkel. De Fransman stortte ter aarde, verliet in tranen het veld en kon zich nadien alleen op krukken voortbewegen. Bij terugkeer in München bleek de onrust groot en liet de blessure zich ernstiger aanzien dan aanvankelijk het geval was. Trainer Louis van Gaal vreesde een zware enkelbandkwetsuur.

      http://www.vi.nl/Nieuws-item/187110/Bayern-vreest-na-Robben-ook-lange-absentie-Ribery.htm,

      Groot kopten alle kranten dat de schaatscarrière van Marianne Timmer zeer waarschijnlijk ten einde is. De vijfendertigjarige drievoudig Olympisch kampioene werd onderuit geschoffeld door een Chinese schaatster die de bocht niet kon houden. Ze wist het waarschijnlijk meteen, de komende Olympische winterspelen kon ze vergeten. Werd er eerst gedacht aan enkelbandkwetsuur, al snel bleek ze verschillende breuken in haar hielbeen te hebben.

      http://www.ronmoerenhout.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=763&Itemid=9,