ervaringseconomie


ervaringseconomie 1.0

(neologisme,economie [economie algemeen])

economie waarin niet zozeer een product of een dienst centraal staat, maar een met een product of dienst geassocieerde beleving of ervaring; beleveniseconomie

Semagram


Een ervaringseconomie…

is een economie

   Algemene voorbeelden


   Het lijkt erop dat culturele instellingen de winnaars zijn van deze recessie. De ervaringseconomie groeit. Meer dingen doen en minder dingen kopen.

   http://www.medialandschap.nl/tag/economie/

   De huidige economie is er eentje van ervaren, beleven en het benaderen van de eigen persoonlijke leefstijl. Deze zogeheten ervaringseconomie vraagt om geheel eigentijdse technieken voor marketing en communicatie. Digitale media spelen daarbij een belangrijke rol. Alles kan qua creatieve vormgeving, inhoud en verspreiding.

   http://www.managementboek.nl/boek/9789059404502/handboek_digitale_marketing_en_communicatie_toepassing_in_de_ervaringseconomie-ulco_schuurmans

   Het Senseo koffiezetapparaat is een mooie illustratie van de these van B. Joseph Pine II and James H. Gilmore dat we inmiddels in een ervaringseconomie leven. We kopen een product om de ervaring die we ermee associëren. Met het aankleden van producten met de juiste associaties valt dan ook het meeste geld te verdienen.

   http://www.vkblog.nl/bericht/45610/we_verkopen_onszelf

   Etymologie


   Aard herkomst inheems of leenvertaling
   Vroegste datering 2000
   Brontaal Engels
   Vorm in brontaal experience economy
   Betekenis in brontaal idem
   Bijzonderheden Ervaringseconomie zou een leenvertaling van Engels experience economy kunnen zijn.