euthanaseren


euthanaseren 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

( Met betrekking tot dieren of mensen)
euthanasie toepassen of uitvoeren op; laten inslapen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Euthanaseren…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      De fret is heel gevoelig voor het rabiesvirus en kan dit overdragen op andere dieren en de mens door middel van een beet [...]. In verband met het gevaar voor de mens en de fatale afloop voor de fret, is het noodzakelijk om de zieke fretten te euthanaseren.

      http://gallery.uunet.be/darkmoon/fret_herkomst.html

      De discussie rond euthanasie wordt vertroebeld door de begripsverwarring, aldus dr. Gunning. Zo spreekt men over versluierende begrippen als passieve euthanasie, vrijwillige euthanasie en indirecte euthanasie. Toch neemt men actief de beslissing dat de patiënt er niet meer zal zijn. Vrijwillige euthanasie is een schoonklinkende leugen die het aan gewetenloze mensen mogelijk maakt te euthanaseren wie ze willen, zo zei dr. Gunning.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010628168:mpeg21:a0048,

      Als je zou worden verteld dat er overbevolking is en dat er vrijwilligers nodig zijn die zichzelf willen laten euthanaseren, zou je jezelf dan aanbieden?

      http://members.brabant.chello.nl/~h.kluytmans/cryo.htm

      Naar aanleiding van het euthanaseren van jonge biggetjes voor wie in de stallen tijdens de uitbraak van varkenspest geen plaats meer was, heeft zij bekeken hoe het doden van biggetjes in de toekomst kan worden voorkomen. De hoogleraar zegt in het vraaggesprek dat abortus in de vroege dracht, tot 40 dagen, mogelijk moet zijn.

      Trouw,