eyecatcher


eyecatcher 1.0

iets wat in het oog springt; iets wat de aandacht trekt; blikvanger

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een eyecatcher…

is iets

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is iets wat in het oog springt of de aandacht trekt

  Algemene voorbeelden


  Bij Choices gaan donkere en lichte tinten prima samen in een kapsel, zelfs als er flink wat contrast in zit. En wie niet zo'n 'Daredevil' is kan de accenten gewoon beperken tot de eyecatcher: de pony.

  http://www.knoop.nl/martha/

  Het schaalvormige glazen spiegelende gebouw wordt een eyecatcher in het museumpark. Het gebouw telt 14.000 vierkante meter vloeroppervlakte met daarin een openbaar dak, atrium en galeries. De hoogte is 40 meter, de diameter op maaiveld 40 meter en ter hoogte van het dak 60 meter.

  https://www.bambouwtdepot.nl/waarom-doen-we-dat/eyecatcher-in-museumpark

  Steeds meer wordt de APE gebruikt als ideale reclamedrager. Een eenvoudige opbouw op de laadbak of een bestickering op de gesloten versie, de mobiele aanplakzuil brengt de reclameboodschap rechtstreeks naar de eindgebruiker. Intussen gebruiken de reclamebureaus de APE met zijn sympathieke en eigenzinnige uitstraling om hun campagneslogans in de binnenstad of direct op het "point of sale" bekend te maken. Daarbij worden tegelijkertijd verscheidene voertuigen ingezet – de APE reclame stoet is gegarandeerd altijd een eyecatcher.

  http://www.google.nl/search?q=cache:GM6NBpzEWAQJ:www.piaggio.nl/apenew/ape_promotie.htm+aanplakzuil+site:.nl=nl=lang_nl=UTF-8

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • een echte eyecatcher

  Binnenkijken bij Manon: 'Het Melkmeisje op de muur is een echte eyecatcher'. Manon verhuisde samen met haar man Rik en dochters Noor (2) en Eef (3) van een woning in Stroinkslanden naar een vrijstaand huis in Wesselerbrink. Manon: "We wilden vrijheid en rust en vonden dat in dit huis."

  https://indebuurt.nl/enschede/wonen/woning-van-de-week/binnenkijken-bij-manon-het-melkmeisje-op-de-muur-is-een-echte-eyecatcher~64966/,