factuurplicht


factuurplicht 1.0

(politiek en bestuur; business, economie en financiën)

plicht, verplichting van verkopers om bij de verkoop van een product een kassabon of verkoopbon te verstrekken en een kopie of duplicaat daarvan te bewaren in verband met de omzetbelasting

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een factuurplicht…

is een plicht

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een plicht, verplichting van verkopers om bij de verkoop van een product een kassabon of verkoopbon te verstrekken en een kopie of duplicaat daarvan te bewaren in verband met de omzetbelasting

    Hoofdsemagram: plicht


    Algemene voorbeelden


    De Wet op de omzetbelasting 1968 kent een aantal uitbreidingen van de administratieve verplichtingen ten opzichte van de Algemene Wet Rijksbelastingen (AWR) [...]. Ook stelt de Wet op de omzetbelasting zware eisen aan een btw-factuur. Per 1 januari 2004 is nieuwe wetgeving op het gebied van de factuurplicht in werking getreden.

    http://www.taxpert.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2906:btw-en-administratieplicht&catid=296:onbekend

    Voor ondernemers die het kasstelsel volgen bestaat geen factuurplicht; zij reiken over het algemeen geen bon of factuur uit met vermelding van omzetbelasting.

    http://thesis.eur.nl/pub/6906/Baas,%20A.%20de.docx,

    Omdat particulieren geen ondernemers zijn hebben ze ook geen factuurplicht jegens hun verkoop: er is een mondelinge overeenkomst waar beide partijen zich aan dienen te houden.

    http://dare.uva.nl/document/129051,