feelgoodfilm


feelgoodfilm 1.0

(filmkunst en fotografie)

film die de kijker een goed gevoel geeft, meestal een film met een niet erg complexe of diepzinnige thematiek en een goede afloop; feelgoodmovie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een feelgoodfilm…

is een film

      Algemene voorbeelden


      Het op een strip van Moodyssons vrouw Coco gebaseerde We are the Best! klinkt misschien als een kinderfilm, maar is een feelgoodfilm voor alle leeftijden. Grote problemen komen nu eens niet aan de orde - dat Bobo's moeder is gescheiden is niet echt een probleem. In die bescheiden, persoonlijke benadering ligt de kwaliteit van de film. Moodysson neemt de problemen van zijn hoofdpersonen serieus, al zou het makkelijk zijn ze belachelijk te maken.

      http://www.hoogenlaag.nl/lokaal/we_are_the_best_3050342.html#.U_dGiXLlrcs,

      Zin in een feelgoodfilm op deze bewolkte zondag? Kijk dan hier even naar! We geven je een 'sneak peek' in onze toekomstplannen.

      https://nl-nl.facebook.com/Ecover.nl/posts/131482480368076,

      Slechtste einde: De laatste minuut van The Piano. Het sprookjeseinde wringt met het dramatisch gegeven. Alsof je toch naar een feelgood-film uit Hollywood hebt zitten kijken. Maar het voorafgaande maakt alles goed.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003124020:mpeg21:a00170,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een zomerse feelgoodfilm

      Naast Chocolat is er nog meer vrolijk niets-aan-de-hand-vermaak te beleven in de Italiaanse lentefilm Pane e Tulipani. Pane e Tulipani deed het al goed op het Rotterdamse Filmfestival, waar het winterse publiek tussen alle zware kost graag even wegdroomde bij een zomerse feelgoodfilm.

      ANP,