felicitatiebrief


felicitatiebrief 1.0

brief die een felicitatie bevat; brief waarin men iemand feliciteert met iets

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een felicitatiebrief…

is een brief; is een geschrift

  • [Functie] dient om iemand ergens mee te feliciteren
  • [Onstoffelijke inhoud] bevat een felicitatie

    Algemene voorbeelden


    Naast de versieringen in de tuin werd het echtpaar overstelpt met bloemen en andere attenties en vereerd met een felicitatiebrief van de koningin en een bezoek van burgemeester Tjaberings.

    Meppeler Courant,

    Beerta begon de dag met mij te vertellen wat hij gedroomd had. Dan schreef hij wat felicitatiebrieven aan mensen die gepromoveerd waren of hoogleraar waren geworden, want hij kende iedereen, tot De Bruin kwam met de koffie.

    Het Bureau. Dl. 6: Afgang, J.J. Voskuil,

    Het bruidspaar Volker van der Weide en Willempje van der Weide-Olde was die dag 70 jaar getrouwd. Namens Hare Majesteit bood de burgervader een prachtige taart aan. Ook van de Commissaris der Koningin in de Provincie Overijssel mr. Hendrickx was er een felicitatiebrief.

    Meppeler Courant,

    Voor zijn doortastend optreden ontving de heer Marc Lambrecht vanwege het Carnegie Hero Fund een felicitatiebrief.

    http://www.gent.be/

    De Dayton Daily News krijgt dagelijks telefoontjes van mensen die de geseling toejuichen. Twee op de drie brieven steunen de Singaporese autoriteiten. "Laat de vandaal zijn slaag krijgen." Ook de Singaporese ambassade in Washington krijgt honderden felicitatiebrieven binnen. De Amerikaanse gemeenschap in Singapore beveelt de aanpak van de plaatselijke autoriteiten ook aan.

    NRC,

    Geen van beiden wilden een kwaad woord kwijt over commissaris Lamoque, die het onderzoek coördineerde. Volgens Reynders is Lamoque een kei. Coumanne vermeldde een felicitatiebrief die hij naar de overste van Lamoque stuurde.

    De Standaard,

    Verschillende wetenschappers en moralisten schetsten een zeer genuanceerd beeld van homofilie, dat werd aangevuld met anoniem in beeld gebrachte getuigenissen van enkele homo's en lesbiennes en in schril contrast stond met de mening van de man-en-de-vrouw-in-de-straat die via straatinterviews werd vertolkt. De recensent in het tijdschrift HUMO had het hierbij over "de hallucinerende stupiditeit van zowat alles wat de mond des volks erover wist te vertellen (... ). Het was ook voor de heterofiel grenzeloos deprimerend." Desondanks schreef kardinaal Suenens de openbare omroep blijkbaar een felicitatiebrief, voor de moed en de sereniteit waarmee de BRT het thema had aangepakt.

    http://www.holebifederatie.be/downloads/d_holebisinbeweging.pdf,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding