ferryvlucht


ferryvlucht 1.0

(transport, verkeer en reizen)

vlucht zonder passagiers, waarbij het vliegtuig gewoonlijk naar zijn thuisbasis gevlogen wordt of naar een luchthaven waar het naartoe moet voor technisch onderhoud

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ferryvlucht…

is een vlucht

  • [Doel of bestemming] gaat naar de thuishaven van een vliegtuig of naar de luchthaven waar dit voor onderhoud heen moet
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] vindt plaats zonder passagiers

    Hoofdsemagram: vlucht


    Algemene voorbeelden


    In de luchtvaart is een ferryvlucht of ferry flight een vlucht zonder passagiers, waarbij het vliegtuig gewoonlijk naar zijn thuisbasis gevlogen wordt, of naar een luchthaven waar het naartoe moet voor technisch onderhoud. Toen het Belgische luchtruim vorige week gesloten werd vanwege de aswolk uit de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull, mochten luchtvaartmaatschappijen nog een aantal ferryvluchten inzetten op lage hoogte. Zo kregen ze de kans om hun toestellen te onderhouden en te hergroeperen.

    http://taaltelefoon.vlaanderen.be/nlapps/docs/default.asp?id=1682,

    Ferryvluchten horen tot de interessantste type vluchten die je in je carrière als vlieger kunt maken. Ondanks de planning gaat er in de praktijk altijd wel iets mis waardoor het hele karakter van de vlucht meteen verandert. In mijn loopbaan heb ik het genoegen gehad om 4 ferryvluchten te maken. Het begon met de ferry van de PH-TSM, een tweemotorige Piper Chieftain in october 1978 vanuit Florida naar Rotterdam. De andere 3 ferryvluchten waren in opdracht van Schreiner.

    http://leonardo-in-flight.nl/El%20Golea%20en%20de%20Audi%20100.htm,

    Boeing heeft eind vorige week de eerste Boeing 737-800 afgeleverd aan de Marokkaanse prijsvechter Atlas Blue. Het toestel vertrok afgelopen vrijdag (9 juni) voor een ferryvlucht vanaf Boeing Field in Seattle naar Marrakech, de thuisbasis van Atlas Blue.

    http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1016141&s=ff394c422d95012c5ce748ea1b6039c2,

    Onlangs werden er weer twee nieuwe Cessna-sportvliegtuigen vanuit Wichita, Kansas naar Curagao overgevlogen. [...]. De ferryvlucht welke via Florida en Sto Domingo liep duurde een kleine vier dagen waarbij een afstand van 2400 zeemijlen werd afgelegd.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010460888:mpeg21:a0124,