festivaldirecteur


festivaldirecteur 1.0

directeur van een festival

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een festivaldirecteur…

is een directeur; is een persoon

  • [Functie] heeft de leiding over een festival
  • [Toepassingsgebied of bereik] is directeur van een festival

    Algemene voorbeelden


    Hoeprich speelde het werk met de basset-klarinet al in het Franse Saintes, waar Herreweghe festivaldirecteur is.

    De Standaard,

    De concertorganisatoren, de producenten, de festivaldirecteuren en het publiek hebben andere vragen en andere behoeften.

    De Standaard,

    Mechanismen die werken bij 'de ontdekking van danstalent'. Programmatoren en festivaldirecteuren ontwikkelden hiervoor een artistiek-sociale praxis die schippert tussen een geloofs- en referentielogica.

    http://www.fss.uu.nl/soc/hg/nsv/md99.txt

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een Rotterdamse festivaldirecteur

    Hij prijst zich gelukkig dat de Rotterdamse festivaldirecteur Emile Fallaux, na het zien van slechts een paar fragmenten, de film voor het festival had uitverkoren "omdat hij er een zekere lyriek in ontdekte."

    NRC,

    met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


    • een inspirerende festivaldirecteur

    Straattheaterfestival de Mooi Weer Spelen in Delft is op zoek naar: Een inspirerende festivaldirecteur (m/v) die met ziel en zakelijkheid de Mooi Weer Spelen op een (nog) hoger plan kan brengen.

    http://www.mooiweerspelen.nl/docs/ Profiel%20festivaldirecteur.doc,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • een overleden festivaldirecteur

    Maar het Hubert Bals Fonds (pas na zijn dood vernoemd naar deze in 1988 overleden festivaldirecteur) blijft, ook internationaal gezien, de meest curieuze.

    NRC,

    met eigennaam


    Volgens de Oostenrijkse pers heeft de beslissing van Stein ook te maken met zijn gespannen verhouding met festivaldirecteur Gerard Mortier.

    De Standaard,

    Diezelfde Spielberg nam, voor aanvang van zijn film, uit handen van festivaldirecteur Pontecorvo alvast de Gouden Leeuw voor zijn carrière in ontvangst.

    NRC,

    Jan Bucquoy's korte film Cream and punishment mag van festivaldirecteur Moritz de Hadeln niet op de Berlijnse filmmarkt worden vertoond.

    De Standaard,

    Het is volgens festivaldirecteur Jacques van Heijningen de bedoeling met deze nieuwe sectie 'Best of the Fests' de aanzet te geven tot een uitwisseling met andere nationale filmfestivals.

    NRC,

    De Wilhelminapier is, zo zegt festivaldirecteur Loef, het 'episch centrum' van de Wereldhavendagen.

    http://www.rotterdamsdagblad.nl/_pdf/wereldhavendagen2004.pdf,

    Festivaldirecteur Gilles Jacob spelde de 71-jarige Amerikaanse regisseur de hoge Franse onderscheiding op.

    De Standaard,

    Festivaldirecteur Jan Briers jr. wijst erop dat het Festival van Vlaanderen vorig jaar voor het eerst meer overheidsgeld uit het buitenland kreeg dan uit het binnenland, met bijdragen van Nederland, de Verenigde Staten, Hongarije en de British Council.

    De Standaard,

    Festivaldirecteur Tom van Vliet bevestigt intussen het gerucht dat het vijftiende World Wide Video Festival volgend jaar in het Stedelijk Museum in Amsterdam gehouden zal worden.

    De Standaard,

    Festivaldirecteur Gillo Pontecorvo koos voor competitiefilms die tegen de "uniformisering en commercialisering" van het filmmedium ingaan.

    De Standaard,

    Staatssecretaris Nuis, regisseur Roman Polanski en festivaldirecteur Emile Fallaux op de eerste avond van het filmfestival in Rotterdam.

    NRC,