fietsonvriendelijk


fietsonvriendelijk 1.0

geen rekening houdend met en niet aangepast aan de behoeften van mensen die fietsen; niet geschikt voor fietsers

Algemene voorbeelden


Naar aanleiding van de artikelenreeks in "Het Nieuwsblad" over de fietsveiligheid en de fietspaden in de 308 Vlaamse gemeenten, kregen ook wij een journalist over de vloer. Hij was op zoek naar 5 fietsvriendelijke en 5 fietsonvriendelijke locaties in onze gemeente [...].

http://www.elsrobeyns.be/content.php?hmID=1824&smID=1562&ssmID=65&sssmID=1&print=y

Om 5 fietsonvriendelijke locaties in Wellen te vinden moet je inderdaad niet lang zoeken, integendeel we moesten er zelfs schrappen om ons tot 5 te beperken. Wellen is dan ook een fietsonvriendelijke gemeente [...]. Vanuit Wellen naar de buurgemeenten fietsen zonder de daver op het lijf te krijgen is echt niet eenvoudig! Maar je moet zelfs niet zover gaan, rij gewoon door het dorp en je wordt zonder boe of bah in het midden van de straat verplicht op de weg te rijden. Het fietspad stopt immers halverwege! Zoals je merkt, fietsonvriendelijke locaties opsommen is echt geen probleem, we kunnen er gerust nog een tijdje over doorgaan.

http://www.elsrobeyns.be/content.php?hmID=1824&smID=1562&ssmID=65&sssmID=1&print=y

Terneuzen is fietsonvriendelijk. De kans dat je als fietser in Terneuzen een ongeluk krijgt is groter dan in de rest van Nederland. Dat concludeert de Zeeuws-Vlaamse afdeling van de Fietsersbond na onderzoek. Veenendaal is de meest fietsvriendelijke plaats van het land. De Fietsersbond gaat bij de gemeente Terneuzen aandringen op een beter fietsbeleid.

http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/terneuzen-blijkt-fietsonvriendelijk,

Trein blijft voorlopig fietsonvriendelijk [...]. De trein en de fiets. Allebei vinden ze zichzelf milieuvriendelijke vormen van vervoer, maar samen kunnen ze het niet rooien [...]. Om een fietstrein in de spits mogelijk te maken is een reeks van revolutionaire aanpassingen nodig: fietsroutes rechtstreeks tot het perron, ander treinmaterieel, een ander soort fiets, een beter tariefsysteem voor het meenemen van fietsen en zelfs een verdichting van het spoorwegnet.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/archief/article/detail/541022/1999/05/03/Trein-blijft-voorlopig-fietsonvriendelijk.dhtml,

Combinatiemogelijkheden


met bijwoord


  • erg fietsonvriendelijk
  • zeer fietsonvriendelijk
  • meer fietsonvriendelijk
  • minder fietsonvriendelijk

Tegelfietspad Lisserweg zeer fietsonvriendelijk. Al vele jaren is het tegel-fietspad langs de Lisserweg (vanaf Hoofdweg tot IJweg) zeer slecht. Af en toe worden verzakkingen opgeknapt, maar niet vaak genoeg. Al vele jaren wordt er door vele fietsers geklaagd.

http://www.fietsersbond.nl/meldingen/melding/tegelfietspad-lisserweg-zeer-fietsonvriendelijk,

Stoplicht voor fietsers [...], staat hier steeds extreem lang op rood. Gevolg: fietsers rijden een stukje via het fietspad aan de verkeerde kant van de weg (dunne groene pijl), wat de situatie er niet veiliger en overzichtelijker op maakt. Oplossing: stel gewoon dat stoplicht iets minder fietsonvriendelijk af.

http://www.fietsmaatjes.nl/melding/onlogisch-kruispunt,

Wat vinden jullie trouwens van de kreet "Nederland fietsland!" Ik vind dat Nederland de laatste jaren steeds meer fietsonvriendelijk wordt. Kijk eens naar de fietspaden. Er wordt totaal geen onderhoud meer aan gepleegd.

http://forum.viva.nl/forum/Lijf_Lijn/Fietsers_verenigt_u_MTBracespinning/list_messages/26492/4,

"De ChristenUnie fractie en meerdere fracties in de raad hebben steeds gepleit voor goede routes voor fietsers en voetgangers naar het buitengebied. Daarom is de fietstunnel langs de Weezebeek aangelegd. Maar straks heeft die tunnel geen enkele functie meer. Daarmee is de investering voor niets geweest. Daar komt bij dat de nieuwe route veel langer is en erg fietsonvriendelijk. Daardoor zal er vrijwel geen fietser of voetganger meer van deze nieuwe route gebruik maken."

http://almelo.christenunie.nl/page/16308,

overig


  • een stukje fietsonvriendelijker

Wat mij opviel is dat Antwerpen een stukje fietsonvriendelijker is dan pakweg Brugge. Begrijp me niet verkeerd: fantastische fietspaden. Maar bij momenten scheuren auto's toch wel zéér dicht langsbij.

http://netsensei.nl/archives/leien/,