fietsverkoop


fietsverkoop 1.0

verkoop van fietsen; het verkopen van fietsen, hetzij van nieuwe fietsen of tweedehandsfietsen door de rijwielhandel, hetzij van gevonden of in beslag genomen fietsen door een gemeente of, meestal gemeentelijke, instelling; ook: getal, percentage e.d. dat het aantal verkochte fietsen aangeeft: fietsverkoopcijfer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Fietsverkoop…

is verkoop

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de verkoop van fietsen

    Hoofdsemagram: verkoop


    Algemene voorbeelden


    De fietsbranche noemt slecht weer als belangrijkste reden voor de tegenvallende fietsverkoop in het eerste half jaar. In deze periode werd 18 procent minder fietsen verkocht in vergelijking met het jaar ervoor.

    http://www.fiets.nl/2012/10/27/regen-nekt-fietsverkoop/,

    Op zaterdag 15 september staan ruim 80 gevonden fietsen te wachten op een nieuwe eigenaar. De staat van de fietsen varieert van goed tot oud. De fietsverkoop vindt plaats bij de gemeentewerf aan de Elektrostraat 3 op bedrijventerrein Stepelo.

    http://www.haaksbergen.nl/26207/(26207)-Actueel-Nieuwsarchief-Archief-Fietsverkoop,

    De fietsenverkoop in Duitsland is in de eerste helft van het jaar door het natte voorjaar gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldt de Duitse branchevereniging voor de fietsenindustrie ZIV.

    http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/35/nat-voorjaar-raakt-duitse-fietsenverkoop.xml,

    In 2012 en 2013 zijn er 2 openbare fietsverkopen per maand in de stalling in de Boteringestraat. Het gaat om verkoop van fietsen die bij het Fietsdepot aan de Travertijnstraat zijn blijven staan [...]. De fietsverkopen zijn altijd in de gratis bewaakte fietsenstalling onder de Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 16.

    http://www.stallingen.nl/,

    Op zaterdag 26 mei houdt Zaanstad een fietsenverkoop vanuit de containers op de locatie van het oude busstation in Zaandam (Provincialeweg). Het gaat om 175 fietsen die op een verkeerde plek in Zaandam stonden en in beslag zijn genomen door Handhaving. Voor deze fietsen hebben zich geen eigenaren gemeld en er is bij de politie geen aangifte van diefstal gedaan.

    http://www.zaanstad.nl/algemeen/21985395,

    Fietsenverkoop Breda gestegen. Een groot deel van de Bredase fietsenverkopers heeft zijn omzet het afgelopen jaar zien stijgen. Dat is gebleken uit een rondvraag langs de winkels.

    http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-01-26/fietsenverkoop-breda-gestegen,

    Een fiets in Amsterdam is onmisbaar, een tram is namelijk voor toeristen, daarom organiseert ASVA een fietsverkoop. Je kunt ermee in alle hoeken en gaten van de stad komen en daarnaast is het heerlijk om fietsend over de grachten de stad te leren kennen.

    http://www.asva.nl/node/188

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Overige woordfamilieleden