filmtheater


filmtheater 1.0

theater waar op een projectiescherm - al dan niet commerciële - films worden vertoond voor een betalend publiek; bioscoop

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een filmtheater…

is een theater; is een gebouw

      Algemene voorbeelden


      Binnen afzienbare tijd zullen de veertien filmtheaters, waaronder Tuschinki in Amsterdam, evenals de overige 66 MGM-theaters in Nederland en de bijna 400 in Groot-Brittannië en Denemarken, worden verkocht.

      NRC,

      Ergens tussen de commerciële film in de bioscopen en de kunstzinnige film in de filmtheaters bevindt zich de artfilm, maar de grenzen verschuiven per periode, per regio en per film.

      http://www.rks.nl/,

      Daarnaast hebben de investeringen in verbeteringen van accommodaties en service, in zowel de commerciële bioscopen als de gesubsidieerde filmtheaters, een grote rol gespeeld in het aantrekken van meer bezoekers.

      http://www.rks.nl/,

      Aan de entree van het filmtheater wachtte een opgewonden massa nieuwsgierigen onder een zwart pannendak van paraplu's.

      't Is zo weer nacht, Joyce Roodnat,

      Het valt moeilijk aan latere generaties duidelijk te maken waarin de fascinerende werking heeft gezeten die van het kleine pijpenla-achtige, ongezellige en met ongemakkelijk zittende stoelen uitgeruste theatertje De Uitkijk uitging. Waarschijnlijk lag de attractie in de radicale breuk met alles wat aan de traditionele bioscoop herinnerde, het traditionele filmtheater dat men immers ontvlucht was.

      http://www.babylonbios.nl/

      Van de vijftien gereconstrueerde voorstellingen werden er acht geselecteerd, die met een vereenvoudigde muzikale begeleiding een rondgang maakten langs binnenlandse filmtheaters.

      http://www.nfm.nl/index.html,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen