financieringsmogelijkheid


financieringsmogelijkheid 1.0

mogelijkheid tot financiering van iets, zoals een plan, project, programma, een onderneming of een auto, huis e.d.; mogelijkheid om iets te financieren

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een financieringsmogelijkheid…

is een mogelijkheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de mogelijkheid om iets te financieren, zoals een plan, project, onderneming, huis of auto

    Algemene voorbeelden


    In de ontwerp-cultuurnota van de gemeente wordt een mogelijkheid tot financiering van de lokale omroep genoemd (een bedrag per inwoner). Deze financieringsmogelijkheid heeft in de visie van het bestuur van de omroep echter betrekking op de radio-uitzendingen.

    Meppeler Courant,

    Daarbij moet er oog zijn voor de Europese programma's en financieringsmogelijkheden die bijdragen tot de realisatie van de grensoverschrijdende samenwerking op het vlak van de ruimtelijke ordening, teneinde de grensoverschrijdende stedelijke netwerken te concretiseren.

    http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/ruimtelijk/,

    Wij voelden ons allemaal verplicht aantekeningen te maken op de daarvoor al klaarliggende blocnootjes. Gedetailleerde gegevens over de politieke en economische structuur van Angola, over de bodemschatten, olie en diamant, over financieringsmogelijkheden.

    Quissama, F. Springer,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • verkleinen

    Voor zover de beursmalaise de belangstelling voor minder risicovolle bankproducten opnieuw heeft aangewakkerd, verkleinen allicht de financieringsmogelijkheden via de uitgifte van effecten.

    http://www.bnb.be/Sg/Nl/Produits/publication/Pdf/reveco/REjan03n.pdf,

    als object bij een werkwoord


    • (verschillende) financieringsmogelijkheden aanbieden
    • (geen) financieringsmogelijkheden hebben
    • financieringsmogelijkheden beperken
    • financieringsmogelijkheden onderzoeken
    • financieringsmogelijkheden voorstellen

    De aanvrager moet aannemelijk kunnen maken dat hij voor de gewenste investering geen andere financieringsmogelijkheden had.

    http://www.fondsbkvb.nl/leestafel/index.html,

    Airconomy maakt airconditioning betaalbaar voor iedereen door verschillende financieringsmogelijkheden aan te bieden.

    http://www.airconomy.nl/frameset.htm

    Wij onderzoeken financieringsmogelijkheden voor u en begeleiden u bij de overdracht van de woning.

    http://www.remigratie-relocatie.nl/

    Zonnestraal, in 1928 gebouwd naar een ontwerp van architect Duiker, is een van de belangrijkste monumenten van het Nieuwe Bouwen in Nederland. Het verkeert al jaren in een vervallen toestand. Een van de financieringsmogelijkheden die in het plan worden voorgesteld, is de exploitatie van enkele tientallen nieuw te bouwen villa's op het terrein van het sanatorium.

    NRC,

    De relatieve onderwaardering die het gevolg is van deze verschuiving, beperkt de financieringsmogelijkheden en maakt kwetsbaar voor overname.

    Het Financieele Dagblad,

    met adjectief ervoor


    • afwezige financieringsmogelijkheden
    • alternatieve financieringsmogelijkheden
    • andere financieringsmogelijkheden
    • beperkte financieringsmogelijkheden
    • externe financieringsmogelijkheden
    • goedkopere financieringsmogelijkheden
    • interessante financieringsmogelijkheden
    • klantvriendelijke financieringsmogelijkheden
    • nieuwe financieringsmogelijkheden
    • onvoldoende financieringsmogelijkheden
    • een simpeler(e) financieringsmogelijkheid
    • een extra financieringsmogelijkheid

    Naast alle merken motoren verkoopt Kroeze Motors alle mogelijke accessoires, inclusief een uitgebreide sortering motorkleding. Daarnaast verzorgt men onderhoud en reparatie in eigen werkplaats, is er een afdeling verhuur en hanteert men gunstige en klantvriendelijke financieringsmogelijkheden.

    Meppeler Courant,

    Een belemmering voor de export van machines naar Rusland blijft echter de liquiditeitspositie van de potentiële afnemer en de ontoereikende, respectievelijk afwezige financieringsmogelijkheden.

    http://www.evd.nl/zoeken/ShowBouwsteen.asp?bstnum=90161,

    Tot nog toe maakten de grote Nederlandse ondernemingen weinig gebruik van het MoU vanwege de voor hun projecten relatief beperkte financieringsmogelijkheden.

    http://www.cidi.nl/html/publijst/online/eco-00.html,

    In die optiek is een verantwoorde evolutie van de loonkosten essentieel, terwijl de bedrijven ook toegang moeten hebben tot interessante financieringsmogelijkheden, gebaseerd op een stabiel financieel systeem.

    http://meta.fgov.be/pdf/pd/nldf29a.pdf,

    Het leidde tot een langdurige correspondentie tussen minister en Kamer over alternatieve financieringsmogelijkheden en vergaderingen die het probleem niet oplosten, ook niet toen Smit-Kroes het bedrag dat van de rivierdijken naar de stormvloedkering zou gaan, verminderde.

    NRC,

    De combinatie van politieke en macro-economische instabiliteit, onvoorspelbaar beleid, weinig rechtszekerheid, zwakke instituties, gebrekkige infrastructuur, onvoldoende financieringsmogelijkheden en een weinig ontwikkeld arbeidspotentieel leidde tot hoge transactiekosten, onzekerheid en ontmoediging van de private sector.

    http://www.minbuza.nl/OriginalDocuments/c_64242.pdf,

    Toelichting op de reden van aanvrage, met inbegrip van argumenten waarom subsidiëring door het Fonds noodzakelijk is en waarom andere financieringsmogelijkheden niet in voldoende mate aanwezig zijn.

    http://www.fondsbjp.nl/

    De kredietband met de industriële vennootschappen heeft vervolgens ook te lijden onder de nieuwe financieringsmogelijkheden.

    http://www.law.kuleuven.ac.be/jura/35n2/geys.htm

    Ten tweede kunnen ook bedrijven/sectoren met prangende milieuproblemen die nu nauwelijks aandacht krijgen toegang hebben tot goedkopere financieringsmogelijkheden, met name projecten die zich richten op de vervoers- en de afvalproblematiek.

    http://www.vu.nl/english/o_o/instituten/IVM/nme/index.htm

    Een andere directeur van Smit Internationale, E. Romeny, noemt in FNV-Magazine nog een andere en volgens hem veel simpeler financieringsmogelijkheid. Hij verwijst daarbij naar de kunstschatten in de Hermitage in Sint Petersburg: "Met een paar Rembrandts is de klus ook betaald".

    NRC,

    Het uitblijven van het herstel van de finale vraag heeft er tevens toe geleid dat de ondernemingen hun productiecapaciteit trachtten aan te passen, wat zich vertaalde in een aanzienlijke daling, met 3,8 pct., van het investeringsvolume, een beweging die nog in de hand werd gewerkt door de verminderde financiële draagkracht van de ondernemingen als gevolg van hun zwakke rendabiliteit, de daling van de aandelenkoersen en de beperking van hun externe financieringsmogelijkheden.

    http://www.bnb.be/Sg/Nl/Produits/publication/Pdf/reveco/REjan03n.pdf,

    Maar Major voerde tegelijkertijd het felst oppositie tegen het voorstel van Delors om de Europese Unie obligatieleningen te laten uitgeven als extra financieringsmogelijkheid om snelwegen, spoorlijnen, elektriciteitsleidingen en informatienetwerken in Europa aan te leggen.

    NRC,

    • de eigen financieringsmogelijkheden

    Steun voor internationale samenwerking is zeker wenselijk en essentieel. Hiertoe kunnen diverse kanalen met eigen financieringsmogelijkheden en eigen accenten bestaan.

    http://www.esat.kuleuven.ac.be/sista/education/techecon/00-01/les_4files/dillemans_0.htm,

    Vooral de aanleg van het hoge-snelheidsnet, dat 147,5 miljard zou kosten, overstijgt de eigen financieringsmogelijkheden, zegt de NMBS-top.

    De Standaard,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • financieringsmogelijkheden van de overheid
    • financieringsmogelijkheden van ondernemingen
    • financieringsmogelijkheden van de staat
    • de financieringsmogelijkheden van een plan

    Door het gebrek aan financieringsmogelijkheden van de overheid wordt het in de toekomst moeilijker om voor nieuwe of bijkomende ambities nog een voldoende financieel draagvlak te vinden.

    http://www.sp.be/achtergrond/programma/toekomst/economie.asp,

    In een persoonlijk adviesgesprek bespreken wij graag de financieringsmogelijkheden van uw plannen, danwel bespreken wij uw financiële vraagstukken.

    http://www.rabobank-doesburg.nl/,

    Gelet op de belangen die geraakt kunnen worden met een maatregel in deze sfeer, zoals risico's voor de financiële markten (mogelijke vermindering van liquiditeit van aandelenhandel, mogelijke neerwaartse koersbewegingen als gevolg van een verslechtering van de financieringsmogelijkheden van ondernemingen), wil ik anderzijds de sector ruimte geven voor alternatieven.

    http://www.cbhome.nl/index.php,

    Voor een eindwerk zoekt Raf Weltjens [...] informatie over de financieringsmogelijkheden van de staat, meer bepaald de impact van de staatsbon op de kasbonfunding van de banken.

    De Standaard,

    Voorzetsel: voor

    • financieringsmogelijkheid voor iets

    De trage uitbetaling, ingewikkelde aanvraagprocedures, onvoldoende zicht op continuïteit van de financiering en het vrijwel ontbreken van financieringsmogelijkheden voor natuur en landschap in de 'witte gebieden', buiten de ecologische hoofdstructuur, worden als frustrerend ervaren.

    http://www.clm.nl./index_nl2.html

    De instellingen hebben in juli jongstleden een nieuwe circulaire jeugdreclassering ontvangen die de financieringsmogelijkheden voor jeugdreclassering verbreedt.

    http://www.bmj.nl/linkvedivo.htm

    Concreet zijn voor 2000-2001 onder andere gepland: het effectief opstarten van SOCRATES II, met nieuwe acties als Grundtvig (volwassenen-onderwijs) en MINERVA (ODL en ICT) [...]; het zoeken naar alternatieve financieringsmogelijkheden voor samenwerking met Aziatische en Mediterrane landen (na het stopzetten van EU-China, EU-India en Med-Campus in 1999-2000).

    http://allserv.rug.ac.be/~adcokere/dibsite/algemeen/verslag.htm,

    in voorzetselgroep


    • een gebrek aan financieringsmogelijkheden
    • uitkijken naar financieringsmogelijkheden
    • zoeken naar financieringsmogelijkheden
    • een verslechtering van de financieringsmogelijkheden

    Door het gebrek aan financieringsmogelijkheden van de overheid wordt het in de toekomst moeilijker om voor nieuwe of bijkomende ambities nog een voldoende financieel draagvlak te vinden.

    http://www.sp.be/achtergrond/programma/toekomst/economie.asp,

    Maar wanneer het gaat over kleinschalige basisvoorzieningen (dagopvang, nazorgfaciliteiten) en wanneer mediators geen uitweg kunnen vinden met lokale overheden of andere organisaties, is het Liliane Fonds bereid om samen met de mediator te zoeken naar oplossingen en naar financieringsmogelijkheden door overheden en instellingen.

    http://www.lilianefonds.org/index2.htm

    Concreet zijn voor 2000-2001 onder andere gepland: [...]; het zoeken naar alternatieve financieringsmogelijkheden voor samenwerking met Aziatische en Mediterrane landen (na het stopzetten van EU-China, EU-India en Med-Campus in 1999-2000).

    http://allserv.rug.ac.be/~adcokere/dibsite/algemeen/verslag.htm,

    Kern van de heroriëntatie is specialisering: de FMO zal het aantal landen en sectoren waarin ze zelf actief zoekt naar financieringsmogelijkheden inkrimpen.

    http://www.minbuza.nl/OriginalDocuments/c_64242.pdf,

    Om te vermijden dat Antwerp na het jaar 2000 in een "zwart gat" valt, werd uitgekeken naar financieringsmogelijkheden om de club ook na die datum draaiende te houden.

    De Standaard,

    In het Beleidsprogramma Duurzaam Bouwen 2000-2004 worden twee acties aangegeven: het zoeken naar financieringsmogelijkheden om nieuwe houtsoorten te certificeren; het organiseren van een marktplaats voor duurzaam geproduceerd hout in Nederland.

    http://www.dubo-centrum.nl/

    Gelet op de belangen die geraakt kunnen worden met een maatregel in deze sfeer, zoals risico's voor de financiële markten (mogelijke vermindering van liquiditeit van aandelenhandel, mogelijke neerwaartse koersbewegingen als gevolg van een verslechtering van de financieringsmogelijkheden van ondernemingen), wil ik anderzijds de sector ruimte geven voor alternatieven.

    http://www.cbhome.nl/index.php,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • subsidies en financieringsmogelijkheden
    • leasingmogelijkheden en financieringsmogelijkheden
    • samenwerkingsmogelijkheden en financieringsmogelijkheden

    Subsidies en financieringsmogelijkheden. Alle genoemde kosten in deze brochure zijn overigens exclusief subsidies en financieringsvoordelen en inkomsten uit extra huurverhogingen.

    http://www.zonnewarmte.nl/Brochures/passieve.html,

    Wij kunnen u uitstekend adviseren op het gebied van leasings- en financieringsmogelijkheden inclusief het complete onderhoud en gebruik van uw voertuig of wagenpark.

    http://www.DAF.nl/entrance_entrance.html

    Er wordt actief gebruik gemaakt van de samenwerkings- en financieringsmogelijkheden van het Interreg-programma, met name in het luik Interreg IIIB (transnationale RO-samenwerking).

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,