flexkantoor


flexkantoor 1.0

kantoor waar werknemers hun werkzaamheden uitvoeren op een werkplek volgens keuze of beschikbaarheid; kantoor waar werknemers geen vaste werkplek krijgen toegewezen; kantoor zonder vaste werkplekken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een flexkantoor…

is een kantoor; is een gebouw

 • [Functie] dient om meer vrijheid en ruimere contactmogelijkheden met meer medewerkers te bieden
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt gekenmerkt door vrijheid in het kiezen van een werkplek

  Hoofdsemagram: kantoor


  Algemene voorbeelden


  Nu geldt het als voorbeeld van hoe vreselijk een 'flexkantoor' is. Het leek zo prachtig. Een gebouw waar vrijwel niemand een eigen plek heeft en de enige vorm van privacy een 'flexkoffer' is die je bij binnenkomst uit een kast pakt. Daarna grijp je een gsm uit het rek en zoek je een plek om laptop en modem in te pluggen. Leve het efficiënte ruimtegebruik en de informele ontmoeting die zo gunstig zou zijn voor samenwerking en overleg. Maar de 'werknemer van de toekomst' kankerde dat hij met al dat gezoek en dat in- en uitpakken onnodig veel tijd verloor.

  www.janetvollebregt.com/?wpdmact=process&did=MS5ob3RsaW5r,

  Word tevens vertrouwelijk met secretaresses en receptionisten. Zij hebben in flexkantoren vaak nog wel een vaste plek en weten of er vandaag hoog bezoek langs is geweest en de directie wederom een vergaderzaal afhuurt met die durfkapitalisten.

  http://www.intermediair.nl/carriere/werk-en-leven/collegas-en-bazen/kantoorpolitiek-konkel-met-mate,

  flexkantoor 2.0

  kantoor waar men flexibel ruimte kan huren in functie van de gewenste locatie en de benodigde hoeveelheid werkplekken en werktijd

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Een flexkantoor…

  is een kantoor; is een gebouw

  • [Functie] dient om contracten met langdurige looptijden te vermijden en huurkosten te verlagen
  • [Behandeling of bewerking] wordt verhuurd met flexibele contracten in functie van de gewenste locatie en de benodigde hoeveelheid werkplekken en werktijd

   Hoofdsemagram: kantoor


   Algemene voorbeelden


   Als zzp'er of als eigenaar van een groot bedrijf, kan het in deze tijd heel handig zijn om een flexkantoor te huren. Het voordeel is dat er geen vast huurcontract voor een langere periode hoeft te worden aangegaan. Ook hoeft erg geen kantoorpand te worden gekocht [...]. In Amsterdam zijn er vele flexkantoren te huur, gelegen op mooie locaties. Flexkantoren of vergaderruimten zijn al te huur vanaf een uur per dag tot een jaar achter elkaar. De kantoren kunnen zowel gemeubileerd als ongemeubileerd worden opgeleverd. De meeste ruimtes zijn voorzien van een internetverbinding en wireless internet.

   http://wblog.be/een-flexkantoor-huren

   In steden is het al booming business. Daar zie je flexplekken en flexkantoren met meerdere kant-en-klare ruimten die gehuurd kunnen worden door bedrijven voor vaak flexibele termijnen.

   http://www.zwartewaterkrant.nl/41989.html,

   Een flexkantoor is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld beginnende ondernemers, die zich nog niet willen binden aan langdurige contracten van standaard kantoorpanden.

   http://www.frameoffices.com/kantoorgebruikers/flexkantoor-leiden.php

   Een flexkantoor is een verzamelkantoor, waar bedrijven of medewerkers flexibel ruimtes kunnen huren om bijvoorbeeld in de buurt van de woonplaats te kunnen werken.

   http://www.arbokennisnet.nl/images/dynamic/dossiers/thuiswerken/d_het_nieuwe_werken.pdf,