flexvrijwilliger


flexvrijwilliger 1.0

(business, economie en financiën; neologisme)

vrijwilliger die op oproepbasis beschikbaar is voor verschillende soorten, meestal kortlopend vrijwilligerswerk; vrijwilliger die zich niet vastlegt op een vaste taak, maar flexibel inzetbaar is voor ad-hocklussen; flexibele vrijwilliger

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een flexvrijwilliger…

is een vrijwilliger; is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] werkt op oproepbasis en is flexibel inzetbaar; legt zich niet vast op een vaste taak en doet kortlopende ad-hocklussen

    Algemene voorbeelden


    Als flexvrijwilliger kan je zelf bepalen wanneer je voor ons werkt. Je kan dan worden ingeschakeld voor ad-hocklussen, zoals het uitvoeren van administratieve taken op het kantoor of het opbouwen van evenementen in het land.

    https://www.amnesty.nl/node/7777

    De Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. bemiddelt vrijwilligers via de Vacaturebank en de Talentenbank naar leuke en nuttige vrijwilligersbanen. Daarnaast is er nu ook de mogelijkheid om je in te schrijven als flexvrijwilliger. De flexvrijwilliger krijgt via de mail (max. twee keer per maand) een overzicht toegestuurd van het beschikbare kortdurende vrijwilligerswerk in die periode en maakt zelf de keuze of er een aantrekkelijk aanbod bij zit.

    http://www.vwc-haarlem.nl/flexvrijwilliger

    De traditionele ontwikkelingsorganisatie is georganiseerd rond een vaste groep mensen en kent een vaste vergaderroutine, waarbij alle vrijwilligers op gezette tijden aanwezig moeten zijn. Die jas past de flexvrijwilliger niet.

    http://www.myworld.nl/2013/03/de-flexvrijwilliger/,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2013
    Benoemingsmotief De flexvrijwilliger wordt zo genoemd omdat hij op oproepbasis werkt en flexibel inzetbaar is.