flitsverkoop


flitsverkoop 1.0

verkoop die in een zeer kort tijdsbestek plaatsvindt; verkoop die als het ware in een flits voorbij is; zeer snelle verkoop
Met betrekking tot zeer uiteenlopende zaken, zoals bedrijven, onroerend goed, vakanties, reizen en kaartjes voor voetbalwedstrijden.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een flitsverkoop…

is een verkoop

  • [Duur] vindt plaats in een zeer kort tijdsbestek
  • [Snelheid of tempo] geschiedt in een hoog tempo

    Hoofdsemagram: verkoop


    Algemene voorbeelden


    De VEB wil dat de 'flitsverkoop' van dochter LaSalle van ABN Amro, voor 21 miljard dollar aan Bank of America, wordt bevroren. De rechter doet volgende week uitspraak.

    http://www.brabantsdagblad.nl/algemeen/economie//article1361283.ece,

    De PIXmania flitsaanbiedingen veranderen vaak en snel, je krijgt veel korting op heel veel verschillende artikelen die voorbij komen in de flitsverkopen. Van harde schijven tot boormachines met soms wel meer dan 50% korting; maar wees er snel bij want op=op.

    http://www.actiecode.nl/acties/actie/pixmania-flitsaanbieding,

    Zaterdag 15 november begint de kaartverkoop voor Brugge uit voor EU+ kaarthouders, een week later zijn de 'gewone' EU kaarthouders aan de beurt, en dan zal het waarschijnlijk met een ouderwetse flitsverkoop uitverkocht raken.

    http://www.f-side.nl/fr_cont_mars.html,

    Voor de eigenaar van een pand kan het heel prettig zijn dat een winkelier het even in de schijnwerpers wil zetten, via een geslaagde flitsverkoop. En de winkelier hoeft geen langjarige huurovereenkomst aan te gaan, maar kan het pand voor weinig geld even gebruiken.

    http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/pop-up-store-krijgt-plek-in-winkelbeeld-1.3267947,

    Contractueel is vastgelegd dat concurrenten van Bank of America tot 6 mei de tijd hebben een tegenbod op LaSalle te doen. De VEB, onder aanvoering van directeur Peter Paul de Vries, noemt de transactie met Bank of America een 'flitsverkoop', omdat die in vier dagen tot stand is gekomen. Hij vindt dat deze deal de concurrerende partijen een ongelijke kans geeft om een eventueel tegenbod te formuleren. Dit is volgens de VEB niet in het belang van de aandeelhouders.

    NRC,

    De voorstanders van de flitsverkoop van LaSalle - Barclays, Bank of America en ABN Amro - reageerden gematigd tevreden op het advies van advocaat-generaal Vino Timmerman. Het bankenconsortium gaf geen commentaar en de VEB sprak van een achterstand. 'In voetbaltermen staan we bij rust met 3-1 achter. Maar we kunnen de wedstrijd nog winnen', aldus VEB-directeur De Vries.

    de Volkskrant,

    Gerechtigheid. Net voor maatje dat scanpunt in Manchester had gemist alsnog kaartje Dortmund gehaald. Ging vrij soepel trouwens, had echt een flitsverkoop verwacht.

    http://ajax.netwerk.to/forums/HTML/forum1/3624-165.php,

    Herhaling. Vanaf heden 9 uur herhalen wij onze flits-verkoop. Wie het eerst komt (en die moet vlug zijn) maakt kans op handje-kontantje voordeel van honderden guldens.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010560203:mpeg21:a0191,