fluisterbehang


fluisterbehang 1.0

((vooral) in België; neologisme)

geluiddempend behang

Semagram (extra betekenisinformatie)


Fluisterbehang…

is behang

  • [Materiaal] is samengesteld uit een combinatie van bamboevezels en vilt
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is geluiddempend

    Hoofdsemagram: behang


    Algemene voorbeelden


    De Buzziskin, zo zal het geluidsabsorberende behang heten dat het Antwerpse bedrijf Buzzispace.com begin volgend jaar op de markt zal brengen. Wat Buzziskin zo speciaal maakt, is dat het de vervelende weergalm in een grote ruimte weert. Dit nieuwe product is een creatie van ontwerpster Sas Adriaenssens die een oplossing zocht voor het dempen van geluid in hoge en minimalistisch ingerichte ruimtes. Ze vond die in het combineren van bamboevezels en vilt. Dat vilt is een recuperatieproduct van gerecycleerde PET-flessen, wat het product meteen ook ecologischer maakt [...]. Het fluisterbehang wordt in Vlaanderen geproduceerd. Het behang wordt op een rol van 1 meter breed en 10 meter lang verkocht tegen de toch wel stevige prijs van 263 euro.

    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G0I2GEOG8,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2009
    Bedenker Het product is een creatie van de Vlaamse ontwerpster Sas Adriaenssens; het woord fluisterbehang is bedacht door de Vlaamse ontwerper Steve Symons.
    Benoemingsmotief Gevormd naar het voorbeeld van fluisterasfalt. Het eerste element geeft niet aan dat het iets is wat weinig geluid maakt, maar dat het iets is wat een overmaat aan geluid van elders dempt.