fluistercampagne


fluistercampagne 1.0

campagne waarmee iets wat onopvallend of heimelijk is in de openbaarheid wordt gebracht, bijvoorbeeld om het te promoten, meestal van bepaalde producten, of juist om het in diskrediet te brengen, en dan meestal informatie over bepaalde personen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een fluistercampagne…

is een campagne

  • [Openlijkheid] wordt heimelijk gevoerd

    Algemene voorbeelden


    Blijkbaar is het nogal makkelijk om tegen een ongetrouwde hoge ambtenaar op Justitie een fluistercampagne op gang te brengen.

    http://www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2007/6/Fluistercampagne-tegen-pedofiele-topambtenaar-ELSEVIER127652W/,

    'Wat een tref voor die lui in Quebec dat er hier nu ook nog een moord gepleegd blijkt te zijn! Dat kunnen ze meteen meenemen in hun fluistercampagne. Ik vraag me steeds af of het geen doorgestoken kaart is, het komt zo verbazend goed voor ze uit'.

    De zonnewijzer, Maarten 't Hart,

    Unilever dacht slim te zijn door een nieuw reclamefilmpje voor het deodorantmerk Axe te laten lekken via internet, in de hoop dat er een fluistercampagne zou ontstaan. Webloggers zijn 'not amused'. "Liegen mag niet."

    http://www.mt.nl/1/1940/home/fluistercampagne-unilever-onder-vuur.html,

    Je kunt je voorstellen dat ook tijdens het leven van zijn dode keizers fluistercampagnes een gevaarlijke rol gespeeld zullen hebben en dat die intussen oude roddelverhalen ook deel uitmaakten van Suetonius' bronnen.

    De Standaard,