foodiebag


foodiebag 1.0

(eten, drinken en genotmiddelen; neologisme)

bakje voor overgebleven eten in restaurants om de restjes daarin mee naar huis te nemen; stijlvolle doggybag die ook iets meer marketinggericht is

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een foodiebag…

is een bakje; is een voorwerp

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een stijlvolle doggybag die wat meer marketinggericht is

    Algemene voorbeelden


    De bedenkers van de foodiebag hebben al over een aantal struikelblokken nagedacht. Restaurants kunnen een kaartje op tafel leggen waar op staat dat de foodiebag aanwezig is.

    http://www.ecomama.nl/voeding/foodiebag-meenemen-wat-je-niet-op-eet/,

    De foodiebag is afgeleid van de doggybag, iets wat in Amerika al jaren wordt gebruikt. Het idee daarachter is simpel: wanneer je in een restaurant je bord niet hebt leeggegeten, wordt het overgebleven eten ingepakt en dat kun je mee naar huis nemen. De foodiebag is echter stijlvoller en ook nog marketinggericht.

    http://www.modernehippies.nl/de-foodiebag-een-verdraaid-goed-initiatief-tegen-voedselverspilling/,

    Hoe werkt het? Wanneer je uitgegeten bent, clip je de theelepel aan je bord. Dubbele functionaliteit, want de ober/serveerster weet meteen dat je bent uitgegeten én dat je het overgebleven eten mee naar huis wilt nemen. Het eten wordt in de Foodiebag gedaan en deze wordt weer dichtgeclipt met de theelepel. De Foodiebag kun je vervolgens in de koelkast bewaren en het eten kun je in de Foodiebag opwarmen in de magnetron. Doordat je de theelepelclip kunt blijven gebruiken, zul je waarschijnlijk terugdenken aan het restaurant waar die vandaan komt en zo draagt de Foodiebag dus ook nog eens bij aan de marketing van restaurants die de Foodiebag aanbieden.

    http://www.modernehippies.nl/de-foodiebag-een-verdraaid-goed-initiatief-tegen-voedselverspilling/,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2014
    Bijzonderheden Het woord foodiebag bestaat uit van origine Engelse woorden, maar is een Nederlandse vorming en initiatief van het ontwerpbureau VerdraaidGoed. Het woord is ook gevormd naar analogie van het woord doggybag.