foorwagen


foorwagen 1.0

afbeelding

Bron: Roel Wijnants
( CC BY-NC 2.0 )

((vooral) in België)

wagen die op een foor staat; wagen die dient als transportmiddel en/of mobiele verblijfplaats voor de exploitant van een kermisattractie; wagen die speciaal is uitgerust en ingericht voor een bepaalde kermisattractie; kermiswagen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een foorwagen…

is een wagen

      Algemene voorbeelden


      Jan liet zich niet gemakkelijk afbrengen van het plan dat hij dagen vóór de kermis had opgesteld, terwijl hij naar de foorwagens stond te kijken.

      Kermis, Gaston Durnez,

      Foorwagens bezetten fietspad. Tijdens de kermismaand augustus krijgen foorkramers de toelating om te kamperen op het plein. De vrachtwagens met materialen worden in de straat geparkeerd, helaas met een totaal gebrek aan respect voor de wegcode. Naar jaarlijkse gewoonte bezetten de wagens de volledige breedte van het fietspad aan het Atheneum [...]. Vroeger bleven de vrachtwagens netjes op het plein staan tot zij naar de Grote Markt verhuisden. Maar woonwagens werden luxueuzer en attracties groter en het plein werd wat krap. De miserie begon pas goed toen een feestelijk aankomstmoment op de Grote Markt werd georganiseerd. Vanaf dan werden de wagens vertrekkensklaar in de straat gezet. Tot grote ergernis van de bewoners speelden de wagens avond na avond haasje over om toch maar als eerste te kunnen vertrekken.

      http://www.gazetvanturnhout.be/buurt/boomgaardstraat/9719-foorwagens-bezetten-fietspad,

      Foorwagen in de as. De brandweer van Oudenaarde moest vrijdagnacht uitrukken voor een brand op een terrein achteraan de voormalige Saffersfabriek langs de Blekerijstraat. Een foorreizigerswagen en een mobilhome hadden vuur gevat en brandden volledig uit.

      http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=2G2SEMTA,