forumavond


forumavond 1.0

bijeenkomst 's avonds, georganiseerd om deskundigen over zeker onderwerp in het openbaar te laten spreken en discussiëren; bijeenkomst 's avonds voor een forumgesprek

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een forumavond…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om inzicht in een onderwerp te krijgen door inleidingen, lezingen en discussie
  • [Tijd] vindt plaats in de avonduren
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is openbaar
  • [Werking of functionering] maakt gebruik van inleidingen, discussie en vaak ook publieksvragen
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor een breed publiek van geïnteresseerden
  • [Betrokkene] laat deskundigen aan het woord onder leiding van een discussieleider
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een initiatiefnemer, organisator, club of vereniging, een instelling e.d.
  • [Onstoffelijke inhoud] handelt over een bepaald thema of onderwerp

Algemene voorbeelden


Als gevraagd wordt naar een concrete activiteit als de forumavond, blijkt het percentage dat op de hoogte was aanzienlijk hoger te liggen.

http://www.dsp-groep.nl/getFile.cfm?file=87_05_Evaluatie%20van%20het%20winkeldiefstalproject%20Delft%20Informatie-overdracht%20aan%20winkeliers_05-19872.pdf&dir=rapport,

Massaal gebruiken we GSM en UMTS [...] voor onze dagdagelijkse communicaties. Meer en meer wordt de vraag gesteld of deze straling al dan niet gevaarlijk is voor onze gezondheid. Recent is een nieuwe stralingsnorm van 3V/m van kracht geworden in Vlaanderen. Terecht? In deze forumavond willen we de technisch-wetenschappelijke, de medische en de economische wereld met mekaar in debat brengen.

http://www.vtk.be/alumni/activiteiten/forumavonden/,

De VILv (Vereniging van burgerlijk ingenieurs uit de Katholieke Universiteit Leuven) organiseert op dinsdag 20 maart een forumavond met als thema Ingenieur in de maatschappij.

http://koan.filosofie.be/index.php?url=archives/553-Forumavond-ingenieur-in-de-maatschappij.html&serendipity%5Bcview%5D=linear,

Voor uitzendingen met meer camera's waarbij direct wordt uitgemixt moet de studio half worden afgebroken en de zware recorders en monitors en kabels en camera's en statieven worden versjouwd [...]. Dat hebben we in het afgelopen jaar dus vaak gedaan. Voor de raadsvergaderingen, forumavond en verkiezingen, voor twee optochten.

http://www.omroepcentraal.nl/index2.html

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • een forumavond houden
  • een forumavond organiseren

Op initiatief van de redactie [...] wordt op dinsdag 15 februari een forumavond gehouden over de op handen zijnde gemeentelijke herindeling.

Meppeler Courant,

Donderdag 28 augustus aanstaande zal er door de Supportersvereniging PSV weer één van haar traditionele forumavonden worden georganiseerd [...]. De discussieleider van de forumavond zal zijn Peter de Bruin, sportverslaggever van Omroep Brabant met onder andere PSV als aandachtsgebied. De activiteitencommissie zal trachten om aan het einde van dit voetbalseizoen nogmaals een forumavond te organiseren [...]. Tijdens die forumavond kunnen dan de uitgesproken verwachtingen geëvalueerd worden. De forumavond vindt plaats in het Supportershome in het Philips Stadion.

http://www.psv.eu/Nieuws/Nieuwspagina/Donderdag-forumavond-Supportersvereniging-PSV.htm?channel=iphone,