fractiemedewerker


fractiemedewerker 1.0

iemand die in dienst van een politieke fractie beleidsvoorbereidende werkzaamheden verricht of de werking van de fractie ondersteunt, bv. secretarieel door verslaglegging van fractiebijeenkomsten, door inhoudelijke ondersteuning op geagendeerde stukken of door de ontwikkeling en uitvoering van een communicatiebeleid; medewerker van een politieke fractie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een fractiemedewerker…

is een werknemer; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] verricht beleidsvoorbereidende werkzaamheden of ondersteunt de werking van een fractie, bv. secretarieel door verslaglegging van fractiebijeenkomsten, door inhoudelijke ondersteuning op geagendeerde stukken of door de ontwikkeling en uitvoering van een communicatiebeleid
  • [Belanghebbende of begunstigde] werkt voor een politieke fractie

    Algemene voorbeelden


    Het Bureau [...]; beslist dat: — onder fractiemedewerkers dient te worden verstaan: de secretaris van elke fractie, de universitaire medewerkers van de fracties of de deskundigen van het studiecetrum van de overeenkomstige partij; — één medewerker van elke fractie de commissievergaderingen mag bijwonen; in voorkomend geval kan de commissievoorzitter een tweede medewerker de toestemming verlenen de vergaderingen bij te wonen. De medewerkers mogen in geen geval het woord nemen; — de medewerkers van de fracties plaats mogen nemen in de onmiddellijke nabijheid van de leden van hun fractie.

    http://www.lachambre.be/nederlands.html,

    Echte kamerleden en fractiemedewerkers namen de neofieten bij de hand om hen wegwijs te maken in de geplogenheden van het parlementaire werk.

    De Standaard,

    Vóór het begin van de vergadering dienen de fractiemedewerkers zich aan de commissievoorzitter en aan de administratieve secretaris voor te stellen, met opgave van hun naam en hoedanigheid; — de fractiemedewerkers krijgen slechts toegang tot de vergaderingen voor zover een lid van hun fractie aanwezig is.

    http://www.lachambre.be/nederlands.html,

    Bovendien is de richting die de discussie opgaat in de maatschappij, de media en de Kamer in veel gevallen onvoorspelbaar. Om die reden is vooraf niet altijd te bepalen of men over juiste en volledige informatie beschikt. Niet zelden bellen fractiemedewerkers tijdens meerdaagse Kamerdebatten stad en land af om lacunes in de kennis snel te dichten.

    NRC,