freestylen


freestylen 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur; kunst en architectuur; dans. Freestylen wordt vooral veel in de infinitief en de gesubstantiveerde infinitief gebruikt.)

een vrije oefening uitvoeren in de sport of tijdens dansen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Freestylen…

is uitvoeren; is een handeling

  • [Toepassingsgebied of bereik] wordt gedaan in de sport en bij dansen

    Algemene voorbeelden


    Hij heeft namelijk de rechten gekocht voor de airboard voor de Benelux [...]. "We hebben al veel aanvragen van bedrijven die het willen gebruiken voor teambuilding, Maar ook op een kartbaan is het heel leuk om rond te scheuren met een airboard. Je kunt denken aan snelheidswedstrijden en het testen van behendigheid. Lekker freestylen."

    Algemeen Dagblad,

    BLENDfestival is een gratis eendaags cultureel jongerenfestival met een interactief, kunstzinnig en relaxed programma. Zo wordt er gefreestyled op het podium, demonstraties gegeven in de arena en je skills laten zien!

    http://www.mixstation.nl/utrecht/zuidwest/kinderpersbureau/archief/page-2/sort-titel/type-alle,

    Het freestylen – het buiten de piste skiën of showboarden – is hier ongekend populair.

    Sp!ts,

    Je vindt er boards in alle maten en gewichten, van alle grote merken, of je nu wil gaan alpine-snowboarden, freestylen of halfpipen.

    http://www.sportcity.be/snowboard.htm

    freestylen 2.0

    (muziek. Freestylen wordt vooral veel in de infinitief en de gesubstantiveerde infinitief gebruikt.)

    improviseren, vooral bij het rappen

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Freestylen…

    is improviseren; is een handeling

    • [Toepassingsgebied of bereik] wordt vooral gedaan in de hiphop

      Algemene voorbeelden


      Kraantje Pappie freestylet. Kraantje Pappie hoeft geen teksten voor te bereiden om indruk te maken. Eline geeft hem gewoon wat onderwerpen en een beat en weg is hij! Impressive!

      http://jim.be/fuzz/kraantje-pappie-freestylet,

      In 2003 kwam hun vierde album Kanonnevlees uit, waar twee jaar lang aan werd geproduceerd, geschreven, gefreestyled en opgenomen in hun eigen studio.

      http://nl.wikipedia.org/wiki/ABN_(rapgroep)

      Ik ben begonnen met hiphop in 2004 [...]. Er zat een jongen in de klas die aan mij vroeg: "Wat is je MC naam?" Hij vroeg niet naar mijn naam, maar naar mijn naam als MC. Dus ik zei dat ik niet kon rappen, waarop hij reageerde: "Hoe bedoel je, iedereen kan rappen". Hij introduceerde mij met freestylen. Toen ik thuiskwam ben ik gaan oefenen en de volgende dag ging ik mee freestylen en kwam ik erachter dat het best wel leuk was. Van freestylen gingen we ook battlen en ook zelf teksten schrijven. Zo begon het eigenlijk.

      http://www.christelijkerap.nl/qa-met-jay-way/

      Op een zomerse dag in Almere-Stad was de achtjarige Kaene een balletje aan het trappen met een vriendje. Rapper Dresta-P had vernomen dat Kaene kon rappen en vroeg hem: "Heej, kun jij rappen?" Waarop Kaene volmondig de vraag met "ja" beantwoordde. Het duurde niet lang voordat Kaene met Dresta-P de studio indook om zijn allereerste track op te nemen. Kort daarna stond Kaene met Negativ op het podium in Dordrecht spontaan te freestylen, en naar aanleiding van dit optreden werd Kaene benaderd door D-Kaya om een track met zijn zoon Jamairo op te nemen.

      http://www.kaene.nl/aboutme.html,