frummelen


frummelen 1.0

frommelen aan iets

Semagram (extra betekenisinformatie)


Frummelen…

is een activiteit

      Hoofdsemagram: frommelen


      Algemene voorbeelden


      Ze stelde voor samen wat te drinken en vroeg of ik geld had. Ik frummelde gehoorzaam in mijn broekzak en legde twee vijf-Schilling stukken en enkele Groschen op tafel.

      Het schot, Hilbert Kuik,

      Combinatiemogelijkheden


      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: aan

      • aan een das frummelen
      • aan elkaar frummelen
      • aan zijn haar frummelen

      De hotelier frummelde aan zijn das, nam het gezicht van Mathilde in zijn linkerhand, kneep in haar wangen en zei, 'En nu eruit, kom hier nooit meer terug.'

      Gstaad 95-98, Marek van der Jagt,

      Uiteindelijk zijn we rond 08.00 uur gecrasht, hebben nog even weinig enthousiast aan elkaar gefrummeld maar zijn uiteindelijk in slaap gevallen zonder de daad te verrichten.

      http://www.amsterwitched.nl/

      frummelen 2.0

      iets op een plaats frommelen

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Frummelen…

      is een handeling

          Hoofdsemagram: frommelen


          Algemene voorbeelden


          Ik keek een beetje lang in mijn portemonnee. 'Heb je niet genoeg?' vroeg het meisje naast me. 'Hier, heb je van mij tien gulden.' Ze frummelde een tientje in mijn hand en haalde haar schouders op. 'Ik krijg het later wel weer van je,' zei ze.

          Het verrotte leven van Floortje Bloem, Yvonne Keuls,

          Met twee handen hield ik de gordijnen zo hoog mogelijk in de lucht, terwijl ik twee treden onder Tina stond en zij de haakjes in de daarvoor bedoelde oogjes op runners aan de rail frummelde.

          Morgenster, Jaap Scholten

          En meneer Frits van den Berghe die gedrochten op het doek frummelt erger dan Picasso, mensapen, bosnegers en monsters met ogen en neuzen door elkaar, wat deed hij als hij voor Vooruit, voor de socialistische propagandagazet, tekende? Dan tekende hij ze wel proper en herkenbaar [...]. En voor de rijke Joden schilderde hij dan weer dat boerenbedrog met likjes en spuwsels waar dat ge kop noch staart aan kon vinden.

          Het verdriet van België, Hugo Claus,

          frummelen 3.0

          prutsen

          Semagram (extra betekenisinformatie)


          Frummelen…

          is een activiteit

              Hoofdsemagram: prutsen


              Algemene voorbeelden


              K'NEX is in 1988 bedacht door de Amerikaanse zakenman Joel Glickman. Tijdens een bruiloftsfeest verveelde hij zich een ongeluk. En wat doe je dan? Dan ga je een beetje frummelen. De één flipt een bierviltje, de ander peutert in het kaarsvet. En Joel begon met rietjes te spelen. Zonder er echt bij na te denken boog hij ze om en zette ze in elkaar tot allerlei figuren. Het idee voor K'NEX was geboren.

              http://www.knex.nl/