functiegericht


functiegericht 1.0

gericht op de functie, d.w.z. op de taak of werking van iets; afgestemd op de functie van iets

Algemene voorbeelden


Voor drainagewerken in deze gebieden gaat het waterschap vergunningbeleid invoeren. Deze zal in alle aandachtsgebieden van toepassing zijn. Hierover zal nader beleid geformuleerd worden, dat zowel gebiedsgericht als functiegericht zal zijn.

http://veltenvecht.vertis.nl/

Verschillende invalshoeken [...]: - de compartimentele invalshoek levert streefbeelden voor oppervlaktewater, grondwater en waterbodems; - de gebiedsgerichte invalshoek levert streefbeelden voor water in de stad, water in het buitengebied en water aan de kust; - de functiegerichte invalshoek levert streefbeelden voor natuur, watervoorziening, veiligheid, beleving, vervoer te water, waterzuivering.

http://viwc.lin.vlaanderen.be/wbpinfo.html

De moderne marketingafdeling kan op verschillende manieren opgezet zijn. De gebruikelijkste vorm is de functiegerichte marketingorganisatie, waarin de marketingfuncties onder leiding staan van afzonderlijke managers die aan de vice-president marketing rapporteren.

http://tom.uni.be/groep3/marketing.doc,

Op dit ogenblik wordt binnen deze onderzoekslijn vooral aandacht besteed aan de implementatie en de evaluatie van de experimentele projecten trajectbegeleiding en aan een functiegerichte en modulaire herprofilering van de hulpverlening.

http://www.psy.kuleuven.ac.be/ortho/Onderzoek/Handicap.html

Veel interviewers beoordelen volgens het Halo-effect, dat wil zeggen men generaliseert aan de hand van de algemene indruk die men van de sollicitant heeft. Door training van de interviewers en een goede functiegerichte structuur van het interview kan dit voorkomen worden.

http://www.assessmentservice.nl/

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • functiegerichte bekostiging
  • functiegerichte budgettering

Omdat het zorgkantoor met behulp van toeslagen ervoor kan zorgen dat de zorgaanbieder een tarief ontvangt dat niet veel afwijkt van de kostprijs van de zorgaanbieder. Het systeem van richttarieven biedt de meeste mogelijkheden voor 'gedempte' invoering van het systeem voor functiegerichte bekostiging.

http://www.hhm.nl/modeltrajecten/download/NV033688.pdf.,

In 1988 werd de zogenoemde functiegerichte budgettering (FB) ingevoerd. Hiermee vervielen de historische budgetten en werd, naast de capaciteit en productieafspraken, ook een beschikbaarheidscomponent aan de basis voor de budgetten toegevoegd.

http://www.scp.nl/boeken/studies/studie26/nl/samenvatting.htm,

  • functiegerichte differentiatie

We passen functiegerichte differentiatie toe bij de vaststelling van ecologische doelstellingen.

http://veltenvecht.vertis.nl/

  • functiegerichte doelstellingen

In relatie tot de functies die aan een watersysteem worden toegekend, kunnen basisdoelstellingen worden aangevuld met strengere functiegerichte doelstellingen, zowel op het niveau van kwantiteit, kwaliteit als structuurkenmerken.

http://viwc.lin.vlaanderen.be/wbpinfo.html

Het toewijzen van een primaire functie aan een watersysteem houdt in dat de inrichtings- en beheersparameters (zoals bijvoorbeeld milieunormen, peilgrenzen, enz.) enkel afgestemd worden op de bij deze functie behorende functiegerichte doelstellingen.

http://viwc.lin.vlaanderen.be/wbpinfo.html

Basis daarvoor vormen enerzijds landelijke, wettelijke vastgelegde criteria (zoals veiligheid en functiegerichte milieukwaliteitsdoelstelingen) en anderzijds regionaal vastgelegde doelstellingen in waterhuishoudingsplan, waterbeheersplan, wateraccoorden en aan de keur te ontlenen criteria.

http://www.waterland.net/home.page/Bestuurlijkenotitie.pdf,

met werkwoord


  • functiegericht werken

Gebieds- en functiegericht werken is een belangrijk uitgangspunt voor Velt en Vecht.

http://veltenvecht.vertis.nl/

met ander, nevengeschikt adjectief


  • gebiedsgericht en functiegericht
  • functiegericht en kosteneffectief
  • kosteneffectief en functiegericht
  • organisatiegericht of functiegericht

De aanpak van bestaande bodemverontreiniging gebeurt kosteneffectief en functiegericht.

http://www.delftgeot.nl/,

In de volgende stap bepaalt u de reikwijdte van uw werkgeversmerk: intern en/of extern, regionaal of landelijk, organisatie- of functiegericht, het profiel van de doelgroep.

http://www.pwnet.nl/rubriek.jsp?art=51774,

De PWW is onder meer actief bij de vormgeving van het kabinetsstandpunt van functiegericht en kosteneffectief saneren van bodem binnen de wettelijke kaders.

http://www.waterland.net/akwa/,

Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het kosteneffectief en functiegericht aanpakken van bestaande verontreinigingen en het kosteneffectief beschermen van de gebruiksfuncties van bodem en grondwater voor toekomstige ontwikkeling.

http://www.delftgeot.nl/,

Gebieds- en functiegericht werken is een belangrijk uitgangspunt voor Velt en Vecht.

http://veltenvecht.vertis.nl/

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


functiegericht 2.0

gericht op een functie, d.w.z. op een (toekomstige) baan, een specifieke betrekking in een werkkring, een ambt e.d. of de uitoefening, de vervulling daarvan

Algemene voorbeelden


De werknemersorganisaties hebben het moeilijk met de begrippen levenslang leren en employability [...]. Daarentegen is het wel van belang omdat anders ontslag dreigt voor de medewerker. De ontwikkeling mag niet alleen functiegericht zijn omdat dat te eenzijdig is. Medewerkers moeten breder opgeleid worden om onafhankelijker te zijn van de huidige werkgever.

http://www.nvvo.nl/

Het voortzetten van een Functiegericht Trainingscentrum, een voorziening die langdurig en laag opgeleide werklozen begeleidt op het eerste scholingstraject, werd gisteravond in de gemeenteraad van Dwingeloo positief ontvangen.

Meppeler Courant,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een functiegerichte opleiding
  • functiegerichte cursussen
  • functiegerichte opleidingen
  • functiegerichte scholing
  • functiegerichte specialisatie
  • functiegerichte training

De leidinggevenden en de afdeling PO spelen dan ook een belangrijke rol bij het enthousiasmeren van medewerkers voor functiegerichte opleidingen.

http://www.cnv.nl/themaas/employability/automotive_sectorrapport.pdf,

De activiteiten op de leerwerkplek variëren van algemeen (werknemers- en sociale vaardigheden) tot specifiek (vakgerichte en functiegerichte training).

http://www.denkbreed.nl/default.html

Bij de ontwikkeling en uitvoering van onze opleidingen besteden wij veel aandacht aan de deelnemer, zijn werksituatie en zijn persoonlijke leervragen en -doelstellingen. Het maakt niet uit of het gaat om een functiegerichte opleiding of om een organisatieontwikkelingsprogramma.

http://www.start.nl/

Binnen alle organisaties is het mogelijk om functiegerichte en algemene cursussen te volgen. Volgens de geïnterviewde PO-functionarissen nemen medewerkers eerder initiatief om bepaalde algemene opleidingen te volgen, dan om functiegerichte opleidingen te volgen.

http://www.cnv.nl/themaas/employability/automotive_sectorrapport.pdf,

Het lijkt logisch dat als het belang van de werkgever groter is, de werkgever meer betaalt, zoals bij een functiegerichte scholing.

http://www.abvakabo.nl/nieuws_verenigingsactiviteiten/frameset.html

Ook in het postinitieel onderwijs wordt verbreding afgewisseld met vormen van beroeps- en functiegerichte specialisatie.

http://www.scp.nl/boeken/studies/studie28/nl/Samenvatting.htm,

Met voldoende werkervaring kun je ook doorstromen naar een middenkaderopleiding of een functiegerichte opleiding.

http://www.friesepoort.nl/

  • functiegericht onderzoek
  • functiegerichte onderzoeken

Per werknemer kunnen meerdere gelijktijdige dienstverbanden worden vastgelegd. Historische gegevens worden bewaard. Tevens kan een planning worden vastgelegd van werknemergebonden, (functiegerichte) periodieke onderzoeken (PAGO).

http://www.prevalent.nl/

met ander, nevengeschikt adjectief


  • beroepsgericht en functiegericht
  • vaktechnisch en functiegericht

Ook in het postinitieel onderwijs wordt verbreding afgewisseld met vormen van beroeps- en functiegerichte specialisatie.

http://www.scp.nl/boeken/studies/studie28/nl/Samenvatting.htm,

On-the-jobtraining [...]. D.i. Een individuele, praktische opleiding op de werkplek, die zeer nauw aanknoopt bij het vaktechnische en functiegerichte.

http://www.ftma.be/main_diensten_werknemers_OnTheJob.asp

Woordfamilie


Als deel van een afleiding