geïnteresseerde


geïnteresseerde 1.0

iemand die zich voor iets interesseert; iemand die geïnteresseerd is in iets; iemand die interesse heeft in iets; iemand die belangstelling heeft voor iets

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een geïnteresseerde…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] interesseert zich voor iets; is geïnteresseerd in iets; heeft interesse in iets; heeft belangstelling voor iets

    Algemene voorbeelden


    Jaarverslagen kunnen wij printen op voorbedrukt papier, bijv. op verzoek van een geïnteresseerde die deze via E-mail bij uw bedrijf heeft aangevraagd.

    http://www.aranea-repro.nl/repro/ned/Pod/index.html

    Loten heeft nadelen. Een geïnteresseerde kan meermalen achtereen worden uitgeloot, Meppelers kunnen de boot missen ten gunste van bouwers van buiten de stad en er kan, zoals elders gebeurd is, gesjoemeld worden.

    Meppeler Courant,

    Er is de klassieke veiling - de zogenaamde Engelse veiling - waar de bieders elkaar met de stem kunnen overtroeven, en zo de prijs omhoogdrijven. Denk maar aan de openbare verkopingen voor huizen. Daarnaast zijn er veilingen waar de geïnteresseerden een bod kunnen doen onder gesloten omslag.

    De Standaard,

    Er zijn in Brugge reeds een 40-tal compostmeesters actief. Op de containerparken worden geregeld demonstraties thuiscomposteren gegeven door een compostmeester. Geïnteresseerden zijn welkom om deze demonstratie bij te wonen (zie aankondigingen op de containerparken in de pers).

    http://www.brugge.be/

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • kunnen

    Geïnteresseerden kunnen 'Huize Timmermans' in groep bezoeken mits afspraak vooraf. U kunt er na een rondleiding en uitleg deze heerlijke fruitwijnen proeven.

    http://www.huizetimmermans.be/Historiek/historiek.html

    Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen op 35 windturbines van het windpark Flevoland.

    De Standaard,

    Iedere muziekleraar en iedere musicus, daartoe bevoegd na het volgen van een muziekvakopleiding, kan lid worden van de EPTA. Ook studerenden kunnen lid worden en krijgen korting. Andere geïnteresseerden kunnen buitengewoon lid worden of een abonnement op het Piano Bulletin nemen.

    http://www.eptanederland.nl/index.html

    met substantief ervoor


    • het aantal geïnteresseerden
    • een groep geïnteresseerden
    • groepen geïnteresseerden

    In de zogenaamde witte gebieden op het platteland waar nog geen kabelnet komt, hebben vele bewoners schotelantennes geplaatst. Als het aantal geïnteresseerden voor het kabelnet in bepaalde buitengebieden daardoor terugloopt, is het voor de Rendo niet rendabel om alsnog tot de aanleg van de kabel over te gaan, aldus Tausch.

    Meppeler Courant,

    Indien het aantal geïnteresseerden zo blijft stijgen zal Jong VLD spijtig genoeg niet alle aanvragers kunnen inschrijven daar de plaatsen beperkt zijn.

    http://www.jongvld.be/opencms/export/projects/jongvld/STATIC/Pdf/Jong_VLD_Beleidsnota_2004-2006.pdf

    Sinds 1984 worden de gemeenten Essen en Kalmthout geïnventariseerd op het voorkomen van de herpetofauna. In Essen is een groep geïnteresseerden reeds actief van 1984 en daarom hebben de gegevens uit onderstaand artikel veelal te maken met de situatie binnen die gemeente.

    http://www.noorderkempen.be/herpe/studie/salam001.htm

    Passagiers kunnen thuis uit het assortiment van de See Buy Fly-winkels hun keuze maken en afrekenen. De artikelen kunnen vervolgens op de dag van vertrek worden afgehaald. De site levert verder op maat toegesneden informatie voor specifieke groepen geïnteresseerden, zoals zakelijke reizigers, toeristen, overstappende passagiers en thuisblijvers.

    http://www.schiphol.nl/schiphol/main/home.jsp,

    met telwoord ervoor


    • honderden geïnteresseerden

    Op de reclameactie kwamen enkele honderden geïnteresseerden af, uiteindelijk betaalden ruim honderd mensen het 'instapbedrag' van 5000 gulden.

    De Telegraaf,

    voorafgegaan door als


    • als geïnteresseerde

    Het publiek kan via de nieuwe site ook suggesties voor nieuwe tips doen, zich inschrijven als geïnteresseerde c.q. vrijwilliger en/of donateur.

    http://www.meldgeweld.nl/

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen