gebruiksmogelijkheid


gebruiksmogelijkheid 1.0

mogelijkheid voor het gebruik van iets; mogelijkheid om iets te gebruiken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gebruiksmogelijkheid…

is een mogelijkheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het gebruik van iets; betreft de mogelijkheid om iets te gebruiken

    Algemene voorbeelden


    Naast deze professionele inzendingen, worden kinderen eveneens in de gelegenheid gesteld, een bijdrage te leveren aan de inrichting van het park. De ideevorming blijkt zeer divers te zijn. Bijdragen, met betrekking tot de gebruiksmogelijkheden, zijn zeer vindingrijk. Dit laatste gold vooral voor de speelvoorzieningen.

    http://www.homepages.hetnet.nl/~ridmrt55/

    Nu zijn klauwen weliswaar heel geschikt om ermee in de gordijnen te klimmen, zoals elke kattenvriend weet, maar wat veelzijdigheid van gebruiksmogelijkheden betreft, moeten ze het toch afleggen tegen de handen van aap en mens.

    Klaas kwam niet, W.F. Hermans,

    Op openbare scholen ligt het gemiddeld aantal leerlingen per computer gunstiger dan op bijzondere scholen. Ook de gebruiksmogelijkheden buiten de lessen zijn groter op openbare scholen, die ook vaker een helpdesk hebben.

    NRC,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • bestaan
    • toenemen

    De subsidie is niet bedoeld om sportaccommodaties te realiseren. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld voorzieningen of het beheer daarvan aan te passen waardoor de gebruiksmogelijkheden toenemen.

    http://www.minvws.nl/images/Tussen-breedtesport_tcm10-19484.pdf,

    Daarnaast wordt geconcludeerd dat er op dit moment geen nieuwe alternatieve gebruiksmogelijkheden bestaan om het gebruik van de goederenspoorlijn verder te verbeteren.

    Staatscourant,

    als object bij een werkwoord


    • de gebruiksmogelijkheden beperken
    • de gebruiksmogelijkheden demonstreren
    • de gebruiksmogelijkheden inperken
    • de gebruiksmogelijkheden kennen
    • de gebruiksmogelijkheden ontdekken
    • de gebruiksmogelijkheden realiseren
    • de gebruiksmogelijkheden uitbreiden
    • de gebruiksmogelijkheden vergroten
    • de gebruiksmogelijkheden vinden

    Tevens is het in de visie van B en W mogelijk de gymzaal aan te passen om zodoende de gebruiksmogelijkheden te vergroten.

    Meppeler Courant,

    Olie kent veel gebruiksmogelijkheden, denk maar aan bakken, frituren, smoren, grillen of een scheutje bij pocheervocht.

    http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm

    Het college wil het pand nu eerst kopen en dan kijken welke gebruiksmogelijkheden verder gevonden kunnen worden.

    Meppeler Courant,

    De probleemstelling luidde: "Op welke wijze kunnen deze verdedigingslinies in andere functies behouden blijven? Wat zijn de nieuwe gebruiksmogelijkheden van de linies, inclusief forten, rekening houdend met hun cultuurhistorische betekenis? En hoe kunnen die gebruiksmogelijkheden worden gerealiseerd?"

    NRC,

    Problemen en mogelijkheden betreffende bosbouw dienen op holistische en evenwichtige wijze te worden bestudeerd binnen het algemene kader van milieu en ontwikkeling, waarbij de meervoudige functies en gebruiksmogelijkheden van bossen in overweging worden genomen, inclusief traditionele gebruiksvormen, alsmede de economische en sociale druk die zich waarschijnlijk zal voordoen wanneer deze gebruiksmogelijkheden worden ingeperkt of beperkt, maar ook de ontwikkelingsmogelijkheden die duurzaam bosbeheer kan bieden.

    http://www.ddh.nl/agenda21/rioverklaring/bossen.html,

    Het rijke informatie-aanbod en de gevarieerde gebruiksmogelijkheden worden nog elke dag uitgebreid.

    http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/

    Een meer multifunctioneel en duurzaam ingericht gebied voegt ruimtelijke kwaliteit toe aan de betreffende regio. De gebruiksmogelijkheden worden vergroot. Verkeersveiligheid, landschappelijke inpassing en waterhuishouding worden verbeterd evenals mogelijkheden voor recreatief medegebruik.

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

    "Als men eenmaal zo'n boot heeft, dan ontdekt men pas écht de gebruiksmogelijkheden", zo weet De Vries.

    http://www.schiffartgrou.nl/Hulpverleningsboten.htm

    Johannes de Vries demonstreert graag de gebruiksmogelijkheden van een snel hulpverlenings- en/of patrouillevaartuig voor uw dienst, bij u in de buurt.

    http://www.schiffartgrou.nl/Hulpverleningsboten.htm

    met adjectief ervoor


    • alternatieve gebruiksmogelijkheden
    • grote gebruiksmogelijkheden
    • internationale gebruiksmogelijkheden
    • nieuwe gebruiksmogelijkheden
    • praktische gebruiksmogelijkheden
    • specifieke gebruiksmogelijkheden
    • de meest bekende gebruiksmogelijkheden
    • de belangrijkste gebruiksmogelijkheden
    • een goede gebruiksmogelijkheid

    In het Kenniscentrum Ondergrondse energiebronnen aan de VITO wordt het Vlaams geologisch en mijnbouwkundig archief beheerd en wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar alternatieve gebruiksmogelijkheden van de Vlaamse ondergrond en het duurzaam gebruik van de aanwezige grondstoffen.

    http://193.190.148.16/ned/sites/economie/energie/documenten/wegwijs2002.pdf

    De bereikbaarheid geldt steeds voor een bepaalde vervoerstechniek, impliceert een goede gebruiksmogelijkheid van deze techniek. De ontwikkeling van activiteiten op (goed bereikbare) plekken is gekoppeld aan de beschikbaarheid van de gewenste vervoerstechniek (voor die activiteit).

    http://www.verkeerskunde.be/docs/Ac-opleiding.doc,

    Handelaren zagen de grote gebruiksmogelijkheden van thee.

    http://www.koffiethee.nl/thee/htm/index.asp

    De urgentie om het publiek meer profijt te laten hebben van de kunstwerken die in de depots liggen, wordt alleen nog maar groter indien we ons zouden realiseren hoe enorm het collectieve vermogensbeslag is dat daarmee is gemoeid en welke alternatieve gebruiksmogelijkheden er allemaal zijn te bedenken voor deze enorme kapitaalaccumulatie.

    http://www.minocw.nl/cultuurbeleid/nota1/1.html,

    Cacaopasta's worden gebruikt voor zeer uiteenlopende toepassingen afhankelijk van de soort pasta. De meest bekende gebruiksmogelijkheden zijn: 1. Broodbeleg 2. Vulling in chocoladebroodjes 3. Vulling in bonbons 4. Halffabrikaat voor chocolademousse en pudding 5. Halffabrikaat voor toffees.

    http://www.steensmafood.nl/pasta.htm

    De belangrijkste gebruiksmogelijkheden van de Nederlandse Kankerregistratie zijn: epidemiologisch onderzoek, klinische studies en 'pattern of care'-onderzoek/documentatieprojecten, evaluatie van preventiemaatregelen, zoals screeningsprogramma's, beleid van zorginstellingen en overheid.

    http://www.ikc.nl/vvik/index.html

    Het grote voordeel van GSM boven de analoge techniek is dat de standaard inmiddels door tientallen (vooral Europese) landen is omarmd, waardoor de internationale gebruiksmogelijkheden aanzienlijk zijn toegenomen.

    NRC,

    De informatietechnologie is niet alleen de motor van de nieuwe gebruiksmogelijkheden, maar levert ook instrumenten om die rekening in aangepaste vorm te presenteren.

    NRC,

    De probleemstelling luidde: "Op welke wijze kunnen deze verdedigingslinies in andere functies behouden blijven? Wat zijn de nieuwe gebruiksmogelijkheden van de linies, inclusief forten, rekening houdend met hun cultuurhistorische betekenis?"

    NRC,

    Een opvallende sportwagen is natuurlijk een attractie op zichzelf, maar over de praktische gebruiksmogelijkheden kun je niet echt naar huis schrijven.

    Reformatorisch Dagblad,

    Naast bovenstaande specifieke gebruiksmogelijkheden van onze opleggers, kunnen deze natuurlijk ook gewoon palletgoederen e.d. vervoeren.

    http://www.vetrans.nl/

    • andere gebruiksmogelijkheden
    • diverse gebruiksmogelijkheden
    • talloze gebruiksmogelijkheden
    • verschillende gebruiksmogelijkheden

    Deze functies leggen beperkingen op aan andere gebruiksmogelijkheden van de zee.

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

    Verder is sprake van een renaissance van andere gebruiksmogelijkheden van de hennepplant.

    http://www.fss.uu.nl/cvo/exerp.htm

    Dit biedt talloze gebruiksmogelijkheden, zoals het verspreiden van live televisiebeelden van evenementen, inbellen op het netwerk van de zaak door thuiswerkers en mobiel personeel, de periodieke verspreiding van elektronische nieuwsbrieven, enz.

    http://www.energis.nl/

    Niet alleen wordt precies beschreven hoe iedereen zijn eigen DES-programma kan schrijven (een peuleschilletje voor een informaticastudent), maar ook gaat de auteur in op de verschillende gebruiksmogelijkheden en de veiligheidsaspecten ervan.

    NRC,

    Toch rest je soms nauwelijks de tijd om de vele verschillende gebruiksmogelijkheden van de webbrowser goed of grondiger te verkennen.

    http://www.vspw.be/bibschool.htm

    Als het goed gaat met de bijen leveren ze honing en was op; honing als voedsel en was met diverse gebruiksmogelijkheden.

    http://www.bijenhouders-zlto.nl/bijenleven/index.htm

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • gevarieerde gebruiksmogelijkheden
    • geïntegreerde gebruiksmogelijkheden
    • uitgebreide gebruiksmogelijkheden

    Het rijke informatie-aanbod en de gevarieerde gebruiksmogelijkheden worden nog elke dag uitgebreid.

    http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/

    Daar komen dan nog de professionele verwerking, de zeer gevarieerde gebruiksmogelijkheden op praktisch elke ondergrond en de buitengewone hechting op de meeste bouwmaterialen bij.

    http://www.baeb.com/BAEB/kemperol/Teksten/Nederlands/kempernl.htm

    Niet alleen modellen over bepaalde aspecten van watersystemen zijn noodzakelijk, maar ook mathematische modellen met geïntegreerde gebruiksmogelijkheden op het niveau van volledige watersystemen.

    http://viwc.lin.vlaanderen.be/wbpinfo.html

    Een dergelijke op geïntegreerde gebruiksmogelijkheden afgestemde mathematische modellering op watersysteemniveau (stroomgebied of watervoerende laag) moet de uitvoering van concrete ingrepen in het watersysteem voorafgaan.

    http://viwc.lin.vlaanderen.be/wbpinfo.html

    NetUit heeft uitgebreidere gebruiksmogelijkheden dan de gedrukte lijst: zo zijn steeds zes voorgaande weken tegelijkertijd beschikbaar, kunnen aparte rubrieken worden geselecteerd en kan worden doorgeklikt naar de KB-catalogus.

    http://www.kb.nl/kb/resources/frameset_organisatie.html

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • de gebruiksmogelijkheid van iets
    • de gebruiksmogelijkheden van iets

    Problemen en mogelijkheden betreffende bosbouw dienen op holistische en evenwichtige wijze te worden bestudeerd binnen het algemene kader van milieu en ontwikkeling, waarbij de meervoudige functies en gebruiksmogelijkheden van bossen in overweging worden genomen.

    http://www.ddh.nl/agenda21/rioverklaring/bossen.html,

    'Door het uitvoeren van kavelinrichtingswerken wordt de uitruilbaarheid van de gronden bevorderd en de gebruiksmogelijkheden van de gronden vergroot', aldus de commissie.

    Meppeler Courant,

    Op de volgende pagina vindt u een uitgebreide bijdrage over het concept en de gebruiksmogelijkheden van de nieuwe website.

    http://www.eyes-e-tools.com/customer/Tongeren/Update/upload/INFOKRANT%2012_01.pdf

    Maar er zijn grenzen aan de gebruiksmogelijkheden van de resultaten van het werk van de wetenschappers.

    http://users.pandora.be/rudi.meekers/creabel/wetenschap.htm

    Tenslotte worden economisch verantwoorde gebruiksmogelijkheden van de Vlaamse ondergrond onderzocht met als bijzondere aandachtspunten: warmteopslag in de bodem en de mogelijke methaanwinning uit en CO2-opslag in steenkoollagen.

    http://www.vito.be/jobs/brochuredoctoraatsbeurzen2002.pdf

    De belangstellende koper kan deze tijd gebruiken om een beter inzicht te krijgen in zijn financiering of in de gebruiksmogelijkheden van de woning.

    http://www3.nvm.nl/frameset.asp?status_hoofd=wonen=wonen/ETA_1_wonen.htm

    Deze functies leggen beperkingen op aan andere gebruiksmogelijkheden van de zee.

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

    Een goede kennis van de gebruiksmogelijkheden van deze software is dan ook essentieel.

    http://www.vspw.be/bibschool.htm

    De RKS wil nadrukkelijk niet zelf de gebruiksmogelijkheden van deze subsidie uitwerken en ook samenwerking met derden niet bij voorbaat verplicht stellen.

    http://www.rks.nl/,

    De bereikbaarheid geldt steeds voor een bepaalde vervoerstechniek, impliceert een goede gebruiksmogelijkheid van deze techniek. De ontwikkeling van activiteiten op (goed bereikbare) plekken is gekoppeld aan de beschikbaarheid van de gewenste vervoerstechniek (voor die activiteit).

    http://www.verkeerskunde.be/docs/Ac-opleiding.doc,

    Deze verantwoordelijkheid slaat echter alleen op ernstige gebreken die de stabiliteit of de gebruiksmogelijkheden van het gebouw in het gedrang brengen.

    http://www.ordevanarchitecten.be/nl/texts/Kwaliteitshandboek.pdf,

    De gemeente gaat als initiatiefnemer samen met de burgerij een feest organiseren, waarbij centraal staan de waarde die het park heeft gehad en in de toekomst heeft voor de burgers van Meppel en de gebruiksmogelijkheden van het huidige park waarbij zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid worden gesteld hun activiteiten te ontplooien.

    Meppeler Courant,

    Majorie Dijkstal (FHV/BBDO) gaf een demonstratie van de gebruiksmogelijkheden van het ontwikkelde waardenwoordenboek.

    http://www.pscw.uva.nl/swocc/

    De internetgebruiker en de gebruiksmogelijkheden van internet worden met dit onderzoek al sinds 1996 uitvoerig in kaart gebracht.

    http://www.multiscope.nl/profiel.phtml

    Tenslotte wordt gepoogd de voor- en naschoolse opvang op een efficiënte manier in te richten en de gebruiksmogelijkheden van schoolgebouwen te vergroten.

    http://www.cpb.nl/nl/pub/werkdoc/118/wd118.pdf,

    Het onderwerp van uw betoog is weer te geven in de vorm van de beleidsstelling: er dient meer geld te worden geïnvesteerd in onderzoek naar de winnings- en gebruiksmogelijkheden van windenergie.

    http://www.debatinstituut.nl/geschilpunten.htm

    in voorzetselgroep


    • een studie naar de gebruiksmogelijkheden
    • optimalisering van gebruiksmogelijkheden
    • een beschrijving van de gebruiksmogelijkheden
    • een demonstratie van de gebruiksmogelijkheden
    • kennis van de gebruiksmogelijkheden
    • verbetering van de gebruiksmogelijkheden

    Een belangrijk neveneffect is dat optimalisering van gebruiksmogelijkheden voor de recreatieve ruiter en koetsier een bijdrage kunnen leveren aan het draagvlak voor economische bedrijvigheid in het landelijk gebied.

    http://www.paardensport.nl/speciaal/projecten.htm

    De Amsterdamse raad heeft besloten een pilot-studie te doen naar de gebruiksmogelijkheden en de randvoorwaarden voor succesvolle implementatie van een Digitaal Informatie Systeem.

    http://www.rvr.org/amsterdam.htm

    Deze onderwerpen komen aan bod. Het leven van dr. Edward Bach en zijn zoektocht naar geneesmiddelen [...], geschiedenis van de aromatherapie, geur en kleur van de etherische oliën, het gebruik van basisoliën, uitgebreide beschrijving van de gebruiksmogelijkheden van Bach-, bloesem- en aromatherapie.

    http://www.sorag.nl/

    Majorie Dijkstal (FHV/BBDO) gaf een demonstratie van de gebruiksmogelijkheden van het ontwikkelde waardenwoordenboek.

    http://www.pscw.uva.nl/swocc/

    Een goede kennis van de gebruiksmogelijkheden van deze software is dan ook essentieel.

    http://www.vspw.be/bibschool.htm

    'Ook een opwaardering qua inrichting, met een betere toegankelijkheid voor ouderen, kan bijdragen aan de verbetering van de gebruiksmogelijkheden'.

    Meppeler Courant,

    met telwoord ervoor


    • veel gebruiksmogelijkheden
    • vele gebruiksmogelijkheden

    Olie kent veel gebruiksmogelijkheden, denk maar aan bakken, frituren, smoren, grillen of een scheutje bij pocheervocht.

    http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm

    Acacia: Zeer helder van kleur; bijzonder aangenaam van smaak; rijk aan fructose. Vele gebruiksmogelijkheden: in fruitdressings , bij muesli etc. - Bergklaver: Lichtgeel van kleur; licht aroma; delicate smaak. Te gebruiken in patisserie, saus.

    http://www.geocities.com/sistermans_import/

    Hun meerdaagse propagandatochten, een stroom publicaties die het unieke karakter en de vele gebruiksmogelijkheden van het Friese paard benadrukten, en de ontdekking van het paard als recreatiemiddel leidden andermaal tot herwaardering van het oude ras.

    http://www.e-regionet.com/hetfriesepaard/

    met ander, nevengeschikt substantief


    • functies en gebruiksmogelijkheden
    • waarden en gebruiksmogelijkheden
    • winningsmogelijkheden en gebruiksmogelijkheden

    De leidraad bij deze beginselen is bij te dragen tot het beheer, het behoud en duurzame ontwikkeling van bossen en voorwaarden te scheppen voor meervoudige en complementaire functies en gebruiksmogelijkheden ervan.

    http://www.ddh.nl/agenda21/rioverklaring/bossen.html,

    Problemen en mogelijkheden betreffende bosbouw dienen op holistische en evenwichtige wijze te worden bestudeerd binnen het algemene kader van milieu en ontwikkeling, waarbij de meervoudige functies en gebruiksmogelijkheden van bossen in overweging worden genomen, inclusief traditionele gebruiksvormen, alsmede de economische en sociale druk die zich waarschijnlijk zal voordoen wanneer deze gebruiksmogelijkheden worden ingeperkt of beperkt, maar ook de ontwikkelingsmogelijkheden die duurzaam bosbeheer kan bieden.

    http://www.ddh.nl/agenda21/rioverklaring/bossen.html,

    In het gebied staan de waarden en gebruiksmogelijkheden van deze fysieke gesteldheid voorop.

    http://www.rlg.nl/adviesframe.html,

    Deze waarden en gebruiksmogelijkheden zijn daarmee leidend voor de ruimtelijke en economische ontwikkeling: er is alleen ruimte voor ontwikkelingen die op deze waarden en functies zijn gebaseerd of deze in ieder geval niet aantasten.

    http://www.rlg.nl/adviesframe.html,

    Het onderwerp van uw betoog is weer te geven in de vorm van de beleidsstelling: er dient meer geld te worden geïnvesteerd in onderzoek naar de winnings- en gebruiksmogelijkheden van windenergie.

    http://www.debatinstituut.nl/geschilpunten.htm

    Stel, u wilt met uw betoog een zaal overtuigen van het nut van windenergie en bepleiten dat er meer geld geïnvesteerd moet worden in onderzoek naar de winnings- en gebruiksmogelijkheden van deze energiebron.

    http://www.debatinstituut.nl/geschilpunten.htm