gegleufd


gegleufd 1.0

voorzien van een gleuf of van gleuven; met een gleuf; met gleuven

Algemene voorbeelden


Het leven is geen pretfabriek. De bazen zullen eindelijk eens moeten begrijpen dat élk mens recht heeft op zijn eigen gegleufde tegel, waarin hij zijn eigen fiets kan parkeren voor het huis van zijn eigen uitbuiter.

Averechts, Gerrit Komrij,

Doorgestoken scharnier: Een tangdij is gegleufd. Door deze gleuf wordt de andere dij gestoken. Deze scharnierverbinding is bestand tegen hoge belastingen, omdat de scharnierbout aan beide kanten aangebracht is en de binnendij dubbel is.

https://www.knipex.com/nl/tangen-abc/basisbeginselenbasisprincipes/scharniertypen/

Ook in dit onthutsend mooi en aangrijpend 'Blood For Kali' album word je geraakt door alle overvloeiende emoties zoals het getij met eb en vloed het zand doordrenkt en gegleufd of glanzend achterlaat.

http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2012/OKT1/CD117.html,

Gekko's zijn voor wetenschappers altijd al heel interessant geweest. En dan met name door hun vermogen om tegen allerlei oppervlakken te klimmen, zelfs verticaal en ondersteboven op glas. Dit doen ze door middel van speciale gegleufde kussentjes op hun tenen. Deze kleefkussentjes hebben talrijke haartjes die uitlopers hebben die zo klein en talrijk zijn, dat een natuurkundig verschijnsel zichtbaar wordt: de Vanderwaalkrachten. Wetenschappers hebben jarenlang dit verschijnsel geprobeerd na te bouwen, en lijken daarin eindelijk geslaagd te zijn.

http://www.robot161.nl/2011/11/gekko-geinspireerde-robot-beklimt-gladde-oppervlakken/,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een gegleufde kettinghaak
  • gegleufde kettingverankeraars
  • een gegleufde lepel
  • een gegleufd plafond
  • een gegleufde schroevendraaier
  • een gegleufde spatel
  • een gegleufd zadel

De grote gegleufde spatel van Cuisipro bevat 13% glasvezel waardoor hij steviger is en bestand tegen hogere temperaturen dan keukengerei uit 100% nylon. Het kookvocht of bakvet kan via de gleufjes wegvloeien.

https://www.bol.com/nl/p/cuisipro-gegleufde-spatel-met-glasvezel-28-5-cm-zwart/9200000055065403/?suggestionType=browse

Schitterend gegleufd Hollywood zadel voor Harley: 2000-2004. Harley-Davidson Softails. Schitterend gegleufd. Hollywood zadel met code; ST0-H-SLOT. De Hollywood is een heerlijk zadel voor custom bikes, sluit perfect aan op de rondingen van de motor en geeft een nostalgische uitstraling *Lederen zitting *Comfort Cell Foam *In meerdere bieskleuren leverbaar *De Hollywood zadels accepteren geen ruggesteun. *Te monteren/demonteren in een handomdraai. Accessoire pakket 3. Eén gegleufde kettinghaak. Eén kettingkop. Twee gegleufde kettingverankeraars. Eén 6 inch (15,24 cm) Pers w/V-Base. Twee Male koppelingen.

http://www.buddyfashion.nl/store/index.html

Verwarm de plantaardige olie in een grote braadpan op een middelmatig vuur. Braad de aardappelen in de hete olie totdat ze goudbruin zijn en zacht, ongeveer 7 minuten. Verwijder met een gegleufde lepel en laat de overtallige olie afdruipen op een stukje keukenpapier.

https://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=421782&userid=255962

Plaats de gegleufde schroevendraaier op de verdiepingen van de behuizing en verwijder beide kunststof doppen.

http://docplayer.nl/3098388-Bedieningshandleiding-ultra-centrifugaalmolen-type-zm-200.html,

De betonnen roterij is circa 1930 in twee fases gebouwd door aannemer De Spriet (Hulste) en is van het type met rootputten in parallelle opstelling aan weerszijden van de stookruimte met koud- en warmwaterreservoirs op het dak. De stoomketel heeft twee vuurhaarden [...]. De 16 rootputten hebben een kijkgat en een schuifdeur op één rail en een gegleufd plafond.

https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/89710

  • gegleufde pilasters
  • een gegleufde zuil

Ook binnen is de klassieke inslag merkbaar, b.v. in het grote salon, geritmeerd door gegleufde pilasters, waarvan de kapitelen echter op een zeer grillige wijze de antieke modulen overnemen.

http://www.dbnl.org/tekst/_vla016197101_01/_vla016197101_01_0050.php,

Op de hoek een gaslantaarn, een ambachtelijk kunstwerk uit de tijd voordat de eenheidsworst progressief zou worden genoemd: een slanke, gegleufde gietijzeren zuil op een hoog voetstuk met kroonwerk en versierselen uit vruchtemotieven, en bovenop het ovalen lampeglas onder een sierlijk gedraaide helm.

Tussen tuin en wereld, Paul De Wispelaere,

Woordfamilie


Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


gegleufd 1.1

(schertsend)

( Gezegd van vrouwen en meisjes)
voorzien van een vagina; uitgerust met een vagina; met een vagina

Betekenisbetrekking


metafoor
Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

Algemene voorbeelden


Het volgende lesuur zei hij met die glunderende, sprekende ogen zoiets eigenaardigs ('Meneer, zou u nou niet graag gegleufd willen zijn?') dat ik van hem [...] nog weer meer hield, ook al lachten zijn klasgenoten om iets wat voor hen alleen maar grappig was.

De vroege verhalen, Maarten 't Hart,

'De meeste vrouwen klagen over gebrek aan aandacht en intimiteit en niet om gebrek aan sex an sich.' Dat is toch wat het gegleufde deel der mensheid zegt als ze een goede beurt nodig hebben?

https://forum.viva.nl/seks/mannen-denken-de-hele-dag-aan-sex-vraag-hierover/list_messages/184288/3,