geleidebrief


geleidebrief 1.0

brief die men bij het verzenden van pakjes, goederen e.d. of het inzenden van een document e.d. meezendt om de nodige inlichtingen over het toegezondene te geven; algemener ook: begeleidende brief waarin men iets, bijvoorbeeld een boekuitgave, nader toelicht; begeleidende brief; begeleidend schrijven; ook, vooral in ambtelijk taalgebruik: formulier dat ingevuld en wel bij een aanvrage meegestuurd moet worden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een geleidebrief…

is een brief; is een geschrift

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt met iets meegezonden
  • [Onstoffelijke inhoud] bevat informatie over iets, met name over het toegezondene

    Algemene voorbeelden


    Omdat gemeenten en afnemersorganisaties vaak te maken hebben met de ontvangst en verwerking van meerdere alternatieve media dan alleen die van de GBA-gebruikers, dienen de gemeenten en afnemers de GBA-media duidelijk als zodanig te kenmerken. Dit betekent dat behalve op het medium zelf, ook op een bij het medium te voegen geleidebrief duidelijk aangegeven moet worden dat het om een GBA-medium gaat en wie de verzender is.

    http://www.bprbzk.nl/dsresource?objectid=5590,

    Een geleidebrief dient uitsluitend ter begeleiding van een bijlage of voorwerp.

    http://archiefwiki.org/wiki/Brief

    U vindt in dit eerste boek de zgn. Geleidebrief, de concernbegroting en de meerjarenramingen. Het bevat ook het Jaarbericht Het Nieuwe Rotterdam 1990, en het Sociaal Plan 1991.

    http://www.bds.rotterdam.nl/Bestuurlijke_Informatie:7/Raadsinformatie/Vorige_raadsperioden/Raadsperiode_1990_1994/Gemeenteraad_1990_1994/1990/Kwartaal_4/Geleidebrief_bij_ontwerp_begroting_voor_1991,

    Vorig jaar gaf de Stichting Instituut ter Bevordering van de Surinamistiek (I.B.S.) bij gelegenheid van het colloquium over Albert Helman de laatste bundel van deze schrijver, getiteld Adyosi/Afscheid, uit. Deze lijvige gedichtenbundel (192 pagina's), waarvan de eindredactie en layout in handen waren van Michiel van Kempen, bestaat uit een 'Geleidebrief' van de schrijver zelf, 3 hoofdstukken met gedichten en een 'Verantwoording' van Michiel van Kempen.

    http://www.dbnl.org/tekst/hils003albe01_01/hils003albe01_01_0002.php,

    In haar rapport "Humane uitzetting: een paradox?" heeft de Commissie Van den Haak o.a. aanbevolen een checklist/geleidebrief te introduceren ten behoeve van een zorgvuldige en efficiënte informatievoorziening aan alle betrokkenen bij de uitzetting van een vreemdeling na toepassing van een vrijheidsbenemende maatregel ingevolge art 7a, 1aa, of 26 van de Vreemdelingenwet.

    http://cmr.jur.ru.nl/cmr/tbv/tbv82/93/tbv-82-1993-80.pdf,

    Griffier van de Staten. Geleidebrief informatief [...]. Brief GS van 12 februari 2013 over verscherpt toezicht op William Schrikker Groep (WSG).

    http://www.zeeland.nl/digitaalarchief/zee1300217,

    Geleidebrief aanvraag goedkeuring verordening.

    http://www.ser.nl/nl/taken/bestuurlijke/pbo/~/media/Files/Internet/PBO/handreikingen/Geleidebrief_aanvr_goedkeuring_verordening.ashx

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding