gespreksavond


gespreksavond 1.0

bijeenkomst 's avonds, georganiseerd om mensen over een bepaald onderwerp met elkaar in gesprek te brengen; bijeenkomst 's avonds voor gesprekken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gespreksavond…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om mensen met elkaar in gesprek te brengen over zeker onderwerp
  • [Tijd] vindt plaats in de avonduren
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor een breed publiek van geïnteresseerden
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een initiatiefnemer, organisator, club of vereniging, een instelling e.d.

Algemene voorbeelden


Als voorlaatste activiteit van dit academiejaar hebben we de eer en het genoegen onze Oost-Vlaamse lijsttrekker uit te nodigen voor een gespreksavond over eerlijke fiscaliteit en herverdeling.

http://www.facebook.com/event.php?eid=375673471865,

Samen pratend denken, en dat dan heel concreet meenemen naar het eigen dagelijkse leven, dat is wat de bedoeling is van deze serie gespreksavonden, die ik telkens open met een van mijn troubadourverhalen.

http://www.sowvhv.nl/4activiteiten/3h.html

Om met kennis van zaken te kunnen spreken, noteerde ieder teamlid nauwkeurig zijn elektriciteitsverbruik. Tijdens een gespreksavond hebben we de resultaten vergeleken en gezocht naar besparingstips. Na de overlegavond maakt elk gezin voor zichzelf uit welke besparende maatregelen haalbaar en voelbaar zijn.

De Standaard,

Vanuit haar intermediaire rol tussen kunstenaar en publiek wil Galerie Fortlaan 17 tevens een discussieplatform zijn waar de actualiteiten van de kunstwereld doorgelicht worden. Dit gebeurt onder meer door de organisatie van gespreksavonden, ontmoetingen met kunstenaars, lezingen, debatten, atelierbezoeken en rondleidingen.

http://www.fortlaan17.com/nl/index.html

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • een gespreksavond houden
  • een gespreksavond organiseren

Aan het begin van ieder schooljaar willen de groepsleerkrachten de ouders informatie geven over de werkwijze in hun leerjaar [...]. Na de uitreiking van het eerste en het tweede rapport worden breder opgezette kijk- en gespreksavonden gehouden.

http://www.digitaal-veenendaal.com/scholen/het.erf/index.htm

Behalve sportactiviteiten organiseerden ze in samenwerking met bureau Halt een gespreksavond over criminaliteit die veel losmaakte onder de jongeren.

http://www.de-wijk-is-van-ons-allemaal.nl/