gest.


gest. 1.0

((vooral) geschreven taal)

( Gezegd van personen)
gestorven
Gebruikt ter aanduiding van het sterfjaar van personen.

Algemene voorbeelden


Tevens droegen deze vroege kerkvaders bij tot de versteviging van de dogmatische eenheid van de Kerk tegen de secten. Dat deden ook andere kerkvaders als Irenaeus (gest. 202) en Cyprianus (200-258).

http://allserv.rug.ac.be/~frvandun/Texts/Rechtsfilosofie/RFgent-0.htm,

Van de wel al jarige Bruckner (gest. 1896) was de oogst veeleer mager: naast enkele opnamen van zijn vocale werken vielen er op de valreep nog twee interessante achtsten binnen (Sinopoli en Haitink).

De Standaard,

De hervormingen van Solon bleven behouden, mede door de verlichte tirannie van Peisistratos (gest. 527 v.C.) en zijn zoons en versterkt door het herstel van de democratie onder Kleisthenes (570-508).

http://allserv.rug.ac.be/~frvandun/Texts/Rechtsfilosofie/RFgent-0.htm,

Britten (gest. 1976) werd uitstekend gediend met de verzorgde integrale van zijn vocale werken op Collins, een nieuwe Midsummernight's Dream met Colin Davis, marginaal beter bezet dan die van Richard Hickox, die op zijn beurt de Peter Grimes van Haitink nipt overklaste.

De Standaard,

Het leven van de grootste Andalusische filosoof speelde zich af in deze roerige periode: Ibn Rushd (geb. te Cordoba in 1126; gest. in 1198, in Marrakech) stamde uit een juristenfamilie.

http://www.flwi.ugent.be/cie/RUG/deley20.htm,