griepremmer


griepremmer 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; neologisme)

middel dat ingenomen wordt om de ziekteverschijnselen die bij een griepvirus horen af te remmen of te verlichten en eventuele complicaties te voorkomen, bijvoorbeeld longontsteking; middel om griepverschijnselen te verlichten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een griepremmer…

is een middel

  • [Functie] wordt ingenomen om de ziekteverschijnselen die bij een griepvirus horen af te remmen of te verlichten en eventuele complicaties te voorkomen, bijvoorbeeld longontsteking
  • [Gebruiker] wordt gebruikt door lijders aan een griepvirus
  • [Waardering] wordt door sommigen bekritiseerd omdat de werking ervan niet geheel bewezen is
  • [Voorbeeld of specimen] is bijvoorbeeld Tamiflu

Algemene voorbeelden


Ook benieuwd of griepremmers wel echt werken? En wie moet je nog geloven als het over griep gaat? Je leest het allemaal in de nieuwste gezondNU!

http://www.gezondnu.nl/artikelen/artikel/2187/gevaar-of-gekte,

Bonneux is niet enthousiast over het opvoeren van de productie van griepremmers en het paraat houden van grote voorraden hiervan. Het is niet gezegd dat ze zo goed werken dat mensen minder ziek worden door het nieuwe virus en minder kans maken om dood te gaan. De praktijk wijst al uit dat ze maar in beperkte mate helpen tegen gewone griepvirussen. Gemiddeld zijn mensen die griepremmers gebruiken één dag minder lang ziek dan mensen die géén griepremmers gebruiken. Ten slotte heeft het niet zo veel zin om alvast griepremmers in te slaan; ze zijn hooguit drie jaar houdbaar.

http://zaplog.nl/zaplog/article/schaf_vaccin_tegen_vogelgriep_aan,

Advies: Regering, koop griepremmer. Het kabinet moet zeker vijf miljoen kuren van het antivirusmiddel Tamiflu inslaan om de bevolking te beschermen bij een wereldwijde griepepidemie. Naar schatting wordt één op de drie Nederlanders bij zo'n uitbraak ziek.

Algemeen Dagblad,

Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2000