groenvrijwilliger


groenvrijwilliger 1.0

(neologisme)

iemand die zich vrijwillig inzet voor een deel van het groenonderhoud in zijn of haar buurt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een groenvrijwilliger…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] zet zich vrijwillig in voor een deel van het groenonderhoud in zijn of haar buurt; ruimt zwerfafval op; onderhoudt het groen

    Algemene voorbeelden


    Een groenvrijwilliger is iemand die zich vrijwillig inzet voor het groenonderhoud bij hem of haar in de buurt. Dit kan het verwijderen van onkruid zijn, het opruimen van bladafval, het voorzien van water van bepaalde beplanting, het verwijderen van zwerfvuil in de bloembakken [...]. Dit gebeurt steeds in overleg met de dienst Groenvoorziening.

    http://www.vilvoorde.be/asp/natuurenleefomgeving_openbarereinheid_zwerfvuilensluikstorten_sensibilisatie_groenvrijwilligers.asp,

    De Romeinse tuin krijgt intussen zijn vorm. Na de sloop van de oude tuin is een nieuwe indeling gemaakt die beter in de Romeinse tijd past. Er is gekozen voor meer ruimte en lage begroeiing bij de tuin. Nadat vorige week het pad is aangelegd zijn de groenvrijwilligers begonnen met de aanplanting.

    http://www.vrienden-archeon.nl/content/view/248/118/,

    Groenvrijwilliger worden? In Alphen aan den Rijn zijn meer dan 2900 mensen actief betrokken bij het onderhoud van plantvakken, bloembakken, kruidentuinen, geveltuinen, boomvakken en speeltuinen. Ook ontdoen deze mensen hun woonomgeving van zwerfvuil.

    http://www.alphenaandenrijn.nl/Smartsite.shtml?id=16311

    Vorig jaar is Alphen aan den Rijn uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland. Deze prijs heeft de gemeente niet alleen te danken aan de wijze waarop het groen beheerd wordt, maar ook aan de inzet van de vele Alphense groenvrijwilligers. Het is uniek in Nederland dat zoveel bewoners meedenken en meehelpen aan het groenonderhoud.

    http://www.nieuwsbank.nl/inp/2002/06/12/K096.htm,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2002