grosprijs


grosprijs 1.0

prijs, geldbedrag dat per gros (twaalf dozijn oftewel 144 stuks) betaald moet worden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een grosprijs…

is een prijs; is een bedrag; is een hoeveelheid

  • [Aantal of hoeveelheid] is een geldbedrag dat per 144 stuks (twaalf dozijn) betaald moet worden

    Hoofdsemagram: prijs


    Algemene voorbeelden


    Heb hem gevraagd hoeveel hij op voorraad heeft en wat de prijs wordt bij afname van ong. 10 stuks. Wat ik heb begrepen is € 40 niet zo gek voor een dergelijk model, maar ik ben geen kenner. Iemand enig idee? Mijn voorstel is om een gezamenlijke inkoopaktie te plegen, als de grosprijs interessant is.

    http://www.xantiaclub.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=4219&start=30,

    Aanschaffen dus die vlaggenstokhouder voor 3,95. Net als een vlag van 5,50. Advieslengte stok: 1,5 meter. Die kost 11 ronde euro's. Bij elkaar 20,45 euro. Dat keer 8.289 maakt 169.510 euro en 5 cent. Okee, groepskorting, btw-aftrek, grosprijs, blabla. Maar ja, een beetje onderwijsinstelling heeft meerdere dependances en gebouwen, zo'n ding moet gemonteerd worden. Kost ook wat.

    http://sargasso.nl/vlag-hijsen-op-school-pvv-3-miljoen-euro/,

    Hoezeer de kasterslonen uitgesplitst zijn blijkt uit het feit dat voor veel korte pijpmodellen een eigen prijsstelling bestaat. Het verschil tussen isabé's en doetels bedraagt bijvoorbeeld per gros respectievelijk 32 en 33 cent. Overigens liggen de grosprijzen van de korte pijpen wel dicht bij elkaar en zij variëren van 31 tot 38 cent. De geringe onderlinge verschillen waren het resultaat van jarenlange touwtrekkelij tussen de bazen en de knechten. Daarbij valt op dat modernere soorten doorgaans iets beter betaald werden.

    http://www.pijpenkabinet.nl/Artikelen/loonovereenkomsten/art-loonovereenkomsten.html,