growshop


growshop 1.0

(eten, drinken en genotmiddelen)

winkel die benodigdheden voor de teelt van wiet verkoopt, bijvoorbeeld zaden en groeilampen, en soms ook benodigheden voor het kweken van andere gewassen of planten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een growshop…

is een winkel

  • [Functie] verkoopt benodigdheden voor de teelt van wiet, bijvoorbeeld zaden en groeilampen, en soms ook benodigdheden voor het kweken van andere gewassen en planten
  • [Onderscheid of tegenstelling] mag, in tegenstelling tot een coffeeshop, geen wiet verkopen

    Algemene voorbeelden


    Politie, Belastingdienst, gemeenten, milieudiensten, Openbaar Ministerie en het Regionaal Informatie en Expertisecentrum (RIEC) hielden afgelopen woensdag een grootschalige controle bij veertien growshops in de regio Noord-Holland Noord. Doel van de controle was het in kaart te brengen van de growshops in de regio en te inventariseren of ze voldoen aan de geldende regelgeving.

    http://www.hetccv.nl/nieuws/2012/04/regio-noord-holland-noord-controleert-growshops.html,

    De politie heeft vrijdagavond een 44-jarige eigenaar van een growshop aan de Brusselsestraat in Maastricht aangehouden. In de growshop van de Maastrichtenaar werden 7200 gram softdrugs alsmede verpakkingsmateriaal aangetroffen. Growshops mogen geen drugs verkopen, wel bijvoorbeeld zaadgoed en groeilampen.

    De Limburger,

    Burgemeester heeft ten onrechte een growshop voor onbepaalde tijd gesloten wegens strijd met vigerend bestemmingsplan en op grond van artikel 13b, lid 1, Opiumwet (Damoclesregeling) wegens aantreffen van softdrugs en stekjes van hennepplanten.

    http://www.hetccv.nl/dossiers/Drugs+-+Jurisprudentie/cannabis/Growshop+sluiten/20000322_rbroermond_171.html,

    Nog ernstiger vind ik het feit dat op de omslag van het DS-Magazine het adres en het telefoonnummer van een growshop werden vermeld en dat in het artikel zelf liefst vier adressen van coffeeshops worden opgegeven.

    De Standaard,

    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 1996
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal grow shop
    Betekenis in brontaal idem