handige harry


handige harry 1.0

iemand, vooral een man, die buitengewoon handig is; iemand die goed met zijn handen overweg kan en van alles kan maken, repareren e.d.
In België gebruikelijker dan in Nederland, maar ook daar niet onbekend.

Semagram


Een handige harry…

is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is buitengewoon handig; kan goed met zijn handen overweg; kan van alles maken, repareren e.d.

  Algemene voorbeelden


  Tweederde van de vrouwen wil een handige harry als partner, 34 procent zegt dat ze haar huidige liefde zou dumpen voor iemand die weet hoe zijn gereedschapskist te gebruiken.

  http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1056713/2010/01/20/Vrouwen-verkiezen-handige-harry-boven-knapperd.dhtml,

  Gezocht: interieurbouwers en constructie, handige harry's voor containerbouw. Je bent verantwoordelijk voor het in elkaar steken en afwerken van het interieur van een container. Als handige harry word je ingeschakeld om beplating, plafonds, ramen te plaatsen. Je komt regelmatig in contact met Rockwool en kleine gereedschappen o.a. decoupeerzaag, schroefmachine, schietpistool.

  http://www.adecco.be/nl-be/kandidaten/handige-harry--267812.html

  In de vaste combinatie handige harry verwijst harry niet meer naar een unieke persoon, maar naar een persoon met een bepaalde eigenschap ('een handig iemand'). Daarom wordt handige harry als een soortnaam beschouwd en klein geschreven. Zoals de meeste soortnamen kunnen we de combinatie laten voorafgaan door het onbepaald lidwoord een.

  http://www.taaltelefoon.be/handige-harry-handige-harry-handige-harry

  De leraar noch de leerlingen hoeven handige harry's te zijn om in hun geest en in de klas met technologie bezig te zijn.

  http://www.klasse.be/archieven/archieven.taf?actie=detail=8470,

  Bent u een handige Harry en steekt u graag uw handen vrijwillig uit de mouwen? Wijkcentrum Grote Waal zoekt een ijverige klusser voor kleine reparaties.

  http://hrn.nu/wp/3280,

  Job Description. Je bent als handige harry (m/v) verantwoordelijk voor het onderhoud en de kleine herstellingen van het intern transport (transpallet, heftruck) en de toestellen (lastoestellen, snijmachines). Je controleert de olie en de remmen, je vervangt riemen, je zorgt dat de machines nagekeken worden en correct werken.

  http://manpower.be/handige-harry-m-v-voor-onderhoud-kleine-machines/puurs/mechanics/3988075,

  Voor mij gedurende een paar dagen een handige Harry graag, alles weer eens gemaakt en in orde, 't zou zalig zijn.

  http://www.seniorennet.be/Pages/Levensdromen/detail.php?droom=99&methode=dvt&categorie=11,