hands-on


hands-on 1.0

op een praktische wijze; met een praktische instelling; met een mentaliteit of volgens een instelling die van aanpakken getuigt; praktisch

Algemene voorbeelden


Het hoerageroep van de Spoetnik en Apollojaren dat de ruggegraat vormde van dergelijke boeken is voorgoed voorbij! Ook het soort hands-on experimenten dat hierin werd aangemoedigd kent nog weinig succes.

http://allserv.rug.ac.be/~jlenaert/dloart1.html

In de kelder zal naast een goed geoutilleerd café-restaurant een 'discovery room' worden ingericht: "een plaats waar kinderen - maar zij niet alleen - via hands-on technieken en middels de nieuwste interactieve informatiesystemen kunnen kennismaken met de rijkdommen en de interessante wetenswaardigheden die het museum heeft te bieden."

https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010567355:mpeg21:a0211,

Het valt LVMH en Benetton aan te rekenen dat ze zich de rol van venture capitalists hebben aangemeten, zonder zich daarbij in te laten met de daadwerkelijke taken van die groep investeerders, namelijk het hands-on begeleiden van en toezicht houden op veelbelovende startups.

Het Financieele Dagblad,

Op zeer korte termijn zoeken wij 2 studenten Farmacie of Geneeskunde die ons kunnen helpen bij een pilot in de apotheek. Wij zijn bezig met een onderzoek naar de therapietrouw van onze patiënten, en hoe we deze kunnen verhogen. Een erg actueel onderwerp, met verschillende belanghebbenden; de patiënt zelf, de (huis)arts, maar ook de apotheek. Het is voor een periode van ongeveer 4 weken, waarbij je in de apotheek zult helpen met het verhogen van de therapietrouw van patiënten. Het is erg hands-on, en we zoeken daarom gemotiveerde studenten, die zeer communicatief vaardig zijn, en nauwgezet werken. Eventueel is het in overleg met de universiteit ook mogelijk om deze weken te laten tellen als praktijkstage.

http://www.psgroningen.nl/?pag=senb&id=1014

Hoewel een kleine staf ter assistentie aanwezig zal zijn, zal van betrokkene een "hands-on" benadering worden verwacht, die getuigt van een pragmatische en flexibele instelling, en de bereidheid tot grote persoonlijke inzet en betrokkenheid bij het totale bedrijfsgebeuren.

https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBNRC01:000028925:mpeg21:a0262,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen