hersteltrainer


hersteltrainer 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

trainer die geblesseerde sporters begeleidt bij hun revalidatie; trainer die geblesseerde sporters bijstaat bij hun herstel; trainer van geblesseerde sporters

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hersteltrainer…

is een trainer; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een trainer die geblesseerde sporters begeleidt bij hun herstel

    Hoofdsemagram: trainer


    Algemene voorbeelden


    Witschge werd voor het duel met RBC uit de selectie gezet, omdat hij volgens de eigenzinnige coach te weinig trainingsarbeid had verricht. "Dat voelde als een dolksteek in mijn rug", bromt Witschge. Bij Adriaanse bestond het vermoeden dat Witschge de kantjes eraf loopt en een blessure zou voorwenden. Daarop moest de speler donderdag apart trainen met hersteltrainer Leo van Veen.

    De Limburger,

    Twee Ajax-grootheden: de een als voetballer en de ander als hersteltrainer.

    http://www.ajax.nl/show/id=101143

    Voordat begonnen kan worden met de revalidatietraining zal de hersteltrainer een analyse moeten maken waaruit blijkt aan welke eisen de sporter uiteindelijk moet voldoen. Het ligt voor de hand dat een vijftigjarige niet-sporter op een ander niveau zal trainen dan een topsporter. Aan de hand van het analyseformulier bepaal je prestatiebepalende factoren waaruit de training zal bestaan.

    http://www.gielmolenberg.nl/hersteltraining.html

    Combinatiemogelijkheden


    met eigennaam


    • hersteltrainer Bobby Haarms

    Jari Litmanen heeft nog geen bal getrapt na zijn achillespeesblessure. Danny Blind heeft nog geen training met de groep afgewerkt. Vier dagen met hersteltrainer Bobby Haarms.

    https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/1996-12-03/edition/0/page/19?query=hersteltrainer,